6 juli 2014

En plats i skuggan

Det är så varmt! De flesta har säkert längtat sig halvt tokiga efter högsommarvärmen, men inte jag. Det är inte min grej. Jag smälter ju bort snabbare än en mjukglass. Tur att det i alla fall finns lite skugga.

Bäst i går var när jag sa hur mycket jag saknade min älskade solsäng och maken spjälkade ena benet och lagade det andra med buntband – sedan gottade jag mig länge och väl i skuggan med iste och Karin Brunk Holmqvists senaste bok ”Kranvridarna” – en för tidig födelsedagspresent från makens bror med familj.

I dag ska det bli lika varmt så jag parkerar mig nog där dirket efter frukost med en ny mysig bok. Jag har ju redan diskat krukor och rensat ogräs bland rosorna. Resten av trädgårdsarbetet tar jag itu med när kvällssvalkan kommer.

5 kommentarer:

lavendia sa...

Då har du gott samvete när du diskat krukor. Inte ägna sig åt slöa saker när man inte förtjänat det! Så dumt egentligen.
Kranvridarna ska jag försöka få tag på. Hon skriver bra.

lavendia sa...

Det var inget ordspråk, men litet lutheranskt att tänka. Först göra nytta och sedan om det blir tid över så kan man ägna sig åt nöjen. Så tyckte kanske han.
Du frågade om den runda squashen har samma smak som den avlånga. Det tycker jag, den jag har iallafall. Men för några år sedan hade jag något som hette Äppelgurka från Impecta. Och den gick att äta precis som äpple fast kanske mer gurksmak. Jag tyckte den var bra som grönsak.

lavendia sa...

Så heter den också.

Malin Svensson sa...

Jag är också en sån där som har svårt för högsommarvärmen med solgass. Ligger aldrig på stranden och pressar etc. Jag vilar lite på dagen och är produktiv på kvällen istället. Vovvarna jag har mår också bättre av att ta de långa promenaderna när kvällstemperaturen kommer. Njut du i skuggan!

Rost och rädisor sa...

Här är det också skugga som gäller eller ännu hellre luftkonditionering inställd på 22 grader. Ha det så gott med bok och iste
Anette