29 maj 2014

Skulle bara rensa lite ogräs

Jag hade inte tänkt göra så jättemycket i dag. Egentligen skulle jag bara rensa och snygga till rabatterna kring söderterrasserna. Men när det var gjort fortsatte jag att rensa runt fruktträd, pioner och hortensia. Maken som då hade klippt gräset och trimmat kanter kom efter med skottkärran och fyllde på champinjonjord i rundlarna. Vi grejade som tokar båda precis hela dagen.

Samtliga stenterrasser sögs rena, trädäcket skurades, likaså räckena runt omkring pensébyrån – den blev förresten befriad från allt överblommat. Mängder med frösådda blommor sattes ut i rabatterna, alla växter som burits in som skydd för kylan bars ut, ärt- och bönlandet rensades, fick ett nytt lager jord och såddes, några perenner flyttades, ”stenpartiet” rensades, jordärtskockor grävdes upp och planterades om på en plätt som först rensades och försågs med ny jord, växter vattnades, växthuset snyggades till och dammsögs, rabattpynt togs fram, hallonlandet rensades och grinden till kompoststationen målades.

Till slut tvättade vi ett sorts lass med krukor och hinkar som tömts under dagen – det var dessutom absolut nödvändigt för att händer och naglar ska kunna visa sig på jobbet i morgon.

5 kommentarer:

Meta sa...

Ojojoj vad du jobbat. ha en skön jobbardag i morgon för omväxling
Kram Meta

Unknown sa...

Oj! Ni får ta det lite lugnt i helgen, passa på att njuta av det fina ni gjort. Hoppas du har det bra. /Malin

Mimmi sa...

Herre jösses, vad ni jobbat!

Känner dock igen det hela lit, när man väl har fått upp ångan så kan man inte sluta vissa dagar. Sådana är min favorit. ;-)

Camilla J

trädgårdsdrömmar sa...

Men hur hant ni göra allt det där.Jisses vad ni måste ha jobbat.Ni har min fulla beundran.
Kram.

Anita sa...

Puh, jag blir trött bara jag läser om allt ni gjort :) Jag kan tänka mig att ni var nöjda när allt var klart. Det brukar vara mysigt att gå omkring och "beundra" det man åstadkommit :)

Kram Anita