11 maj 2014

Bullar och äppelmos

I höstas kokade jag äppelmos bara för att jag hade fått så mycket äpplen och för att jag ville testa. Fast jag undrade förstås vad vi skulle använda äppelmoset till – vi äter ju inte äppelmos och jag kunde inte för mitt liv komma på vad det skulle ätas ihop med.

Men så för någon vecka sedan började jag tänka på bullarna mamma ibland gjorde till min födelsedag när jag var liten. Utkavlade fyrkanter som nöps ihop om äppelmos och som sedan fick en klick röd sylt och glasyr på toppen sedan de kallnat.

I går morse blev det bullbak och det var så mysigt att få göra bullarna med eget mos. Vem vet … det kanske blir ett litet äppelkok även i höst.

7 kommentarer:

Monica Zetterlund sa...

Hej!
Först ett förslag på vad du kan göra med äpplena om du får för många för att bara äta upp dem;
Torkade äppelringar, lätt och gott!
Själv så kärnar jag ur dem, skivar dem tunt och hänger dem på en bambustav som jag i sin tur hänger upp framför rörspisen!
Sedan så vill jag bara säga att jag verkligen fått kämpa för den här kommentaren, det där man ska skriva för att bevisa att man inte är en robot, det var verkligen i svåraste laget. Min första kommentar höll jag på med så länge så programmet slängde ut mig!

Mia Maskros sa...

Oj vad smarrigt!!! Bullar med äppelmos, mmmm så gott :-)
Till jul brukar jag ha äppelmos på skinkmackorna, men förutom det så är jag dålig på att använda äppelmos till annat. Det kan hamna i nån gröttallrik ibland, men inte så ofta. Jag får se hur det blir med alla äpplen när vårat äppelträd har vuxit till sig och ger mer än ett par frukter per år.

lavendia sa...

Känns kul att baka bullar med eget äppelmos. Ser goda ut.
Jag håller med om att det är kämpigt med de där bokstavs- eller sifferkombinationerna man ska skriva för att kommentera. Kan inte för mitt liv fatta vad de är till för. När jag fick påpekande om dem, tog jag bort dem. Jag visste inte ens att jag hade.

Cajsas Faster sa...

Låter smaskigt!

Ha det skönt, Kram Marie

Anonym sa...

Du kan baka mycket med äpplen. Jag brukar också torka mina eller göra cider eller must.

lavendia sa...

Aha - nu fick jag iallafall en förklaring på siffer- och bokstavskrånglet. Du menar alltså att de som skickar skräppost inte orkar med sådant. Det kan jag köpa, även om jag tycker det är väl krångligt ibland.

Meta sa...

Det r jättegoda bullar såna gjorde mamma med. Äppelpaj med äppelmos ä inte dumt det heller.
Så duktig du är.
Ha en fin början på veckan
Kram Meta