4 april 2014

Sådder och omskolning

När jag var ledig i onsdags kände jag inte riktigt för någonting och hade nästan bestämt mig för att inte göra ett dugg med växterna och bara ligga på soffan med en mysig bok och lata mig.

Men så kom grannen på andra sidan skogen på lunch, grillen togs fram och efter den trevliga lunchen (då vi bland annat pratade sådder), satt jag plötsligt på terrassen med både blom- och grönsakspärmen, ett pluggbrätte, en pop up-box och en massa root it-kuber.

Sedan gick det av bara farten. Jag sådde fem sorters gurkor, tre olika squash, mandarinlimen från Costa Rica, kryddtagetes, japanska lyktor, ett par sorters nejlikor, Texas-lupiner, blå gurkört, zinnior och laxrosa astrar.
 
Pop up-boxen proppade jag full med sallatsfrö. När jag var klar och soffan på nytt hägrade började jag som per automatik att skola om mina chilisar – alla utom två sorter av mina egna fick sina slutkrukor.

Halv sju var båda växthustunnlarna fulla och vinterträdgården är minst sagt proppfull, jag var rödblommig i ansiktet och ägnade resten av kvällen åt att huttra – det var lite smådragit ute trots att solen sken. Men oj så bra jag mådde! Kände mig riktigt lycklig både när jag var full i farten och efteråt när jag hade krupit ihop under en filt och kurade skymning tillsammans med boken.

http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2014/04/flitig-som-en-myra.html

14 kommentarer:

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Ler gott och känner igen mig. visst är det fascinerande hur man kan ha jättelust och landa med intet... Ingen lust och landa med allt. Flitig var du i varje fall. Mina frösådder mår inte bra i år :(

Ha det gott! Kram, Carina

Ellinor Häggström sa...

Det låter fantastiskt skönt. Och jag känner igen det så väl - när man väl börjar kan det vara ruskigt svårt att sluta.
Hoppas boken är bra! :-)
/Ellinor

Gunborg Uhno sa...

En skön känsla det där när man varit duktig och sedan kan koppla av.
Kramar.

Meta sa...

Det är verkligen flit det. Tack för påminnelsen om gurkörten det hade jag ju bestämt mig för i år.
Ha en fin fredag
Kram Meta

Ingmarie We sa...

Vilket trevligt inlägg. Haen bra helg.

Rost och rädisor sa...

Skönt att få så mycket gjort!

Önskar dig en fin helg
/Anette

lavendia sa...

Riktigt flitig var du och det måste kännas så skönt att ha hunnit med allt det. Är det ingen som har synpunkter på att vinterträdgården är proppfull? Jag bara undrar. Trevlig helg!

Ninnis sa...

Här lyste minsann flitens lampa....=)

Trevlig helg !

Kram Ninni

Mia Maskros sa...

Låter som en riktigt härlig dag :-) Ibland flyter det på som bäst när man har planerat det som minst :-)

Sylvia sa...

Haha,känner igen det där. När man väl börjat så slutar man inte förrän jorden är Slut men visst är det då som vi mår som bäst !
Ha en skön helg !

Anita sa...

Och jag blir lycklig av att bara läsa om din härliga, flitiga frödag. Jag sådde också diverse fröer igår. Imorgon blir det gurka för mig, men bara 2 sorter. Jag har ju inget växthus utan får ha mina i uterummet. Men det brukar fungera bra.

Håller tummarna för alla dina frösådder men främst för mandarinlimen. Ska bli sååå spännande att följa den.

Kram Anita

Villrose sa...

Se der, ja!
Bare man kommer i gang, så...

Veronica sa...

Så kan det bli!
Många gånger så har man verkligen inte lust!
Men,
N´åt startar lusten och Oj! vad saker som blir gjorda ;)
Och efteråt så är det så mysigt... Idag var det fint väder och solen sken över mig, men attan vilken stark isvind! Och efter en heldag ute så var det superskönt att kliva in och tända en brasa.....

Kram

Tant Otteskrufv sa...

Det är inte bara ur stuprören det droppar här.Kanske skulle jag ta några fröpåsar och ställa mig i orangeriet och "glömma" förkylningen? Lite lagom flit kan väl bara vara nyttigt? :)