30 april 2014

Kloka ord

Kära vän, jag vet hur det känns i kroppen när vinterkvällarna blir något ljusare och solen börjar skina. Hur det liksom spritter i fingrarna av odlarlust.

Läs då det här och försöka att sansa dig. Så inte tomater i februari. Du kommer ändå inte att öppna växthuset förrän en bra bit in i maj och då har du för länge sedan tröttnat på att vattna på tok för stora plantor som du egentligen inte alls har lust att härbärgera.

Om du absolut måste så – nöj dig med en planta och lägg extra mycket omsorg på den i stället. Läs böcker, gå promenader och fundera på vilka sorter du kanske inte måste ha just i år. Nöj dig med mindre och njut mer, välj att odla smartare med grödor som sköter sig själva. Glöm inte att det finns perenner! Och plantera tätt så att du slipper rensa så mycket ogräs.

Arbeta mindre i trädgården. Så inte mer än du orkar skörda. Och framför allt – njut av din trädgård, se allt jobb du har lagt ner, beundra skönheten och vila i grönskan.

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"?

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är ”Trädgårdsliv”.4 kommentarer:

Mimmi sa...

Nej, nej, nej. Jag vill inte sansa mig ;-) Att få gå "all in" och helt bananas är en del av nöjet. Det jag däremot försöker att hantera är att det inte är något nederlag när saker och ting misslyckas.

I år har jag slagit på stort och förodlar allt till växthuset samtidigt som jag utökat mina trädgårdsodlingar med 200%. Vi får väl ser hur det går. ;-)

Ha en skön valborg!

lavendia sa...

Så klokt, men så svårt. Att låta bil. Skön valborg!

Malin Svensson sa...

Kloka tankar! Det är lätt att missa allt det fina som är här och nu, istället för att bara se framåt.
Hoppas du får en riktigt fin Valborg!

Rost och rädisor sa...

Jag börjar fönuftigt med mina sådder och inköp, sen brukar det flippa ur helt. Men det är roligt att ha extra växter att ge bort och byta med också.

Hoppas du haft en fin Valborg
/Anette