11 april 2014

Brist på tålamod

För ett par fredagar sedan var temat måttfullhet och i dag är det tålamod. Det är lika illa ställt med tålamodet som måttfullheten här hos mig. I går grävde jag till och med upp en kärna till mandarinlimen för att se om den möjligtvis hade grott en liten aning. Det hade den inte. Jag har inte tålamod att vänta med tomater och gurka till juli och jag vill känna doften av luktärter i maj och få se blomman för dagen slå ut när snön fortfarande hotar i mörka moln vid horisonten.

Det betyder inte att jag låter bli att fånga dagen – jag fångar den bara lite tidigare än det kanske var tänkt.

http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2014/04/jag-vill-ha-talamod-och-jag-vill-ha-det.html

19 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Alla är lika där tror jag.Allt ska hända NU.
Kram

lavendia sa...

Ditt tålamod verkar inte vara så stort om du redan grävt upp kärnan. Citrus tar god tid på sig. Men det är väl ingen skada skedd, för du petade väl ner den igen. Trevlig helg (fortfarande inget roligt väder).

Anonym sa...

Tålamod, har tålamod för vissa saker t ex göra patch work med små bitar, andra saker ska hända direkt! Du har svar till din kommentar på min blogg!

Ingmarie We sa...

Ja, du har satt fingret just på den ömma punkten! Tålamod är inte lätt nu när längtan efter våren är som starkast!

Anita sa...

Nej men Linda, har du varit och petat i jorden. Du skulle ju sitta på fingrarna ;) Själv har jag konstaterat att jag fått bättre tålamod med åren så du ska se att det kommer :) Fast, att se Blomman för dagen när det är snö i sikte är väl inte alls fel. Och att äta egenodlade gurkor och tomater redan i april skulle inte jag tacka nej till.

Tycker då ska fortsätta att fånga dagen även om du fångar den lite tidigare än det var tänkt.

Kram Anita

Ellinor Häggström sa...

Våren är tålamodets och prövningens tid. Själv är jag helt värdelös på tålamod, så jag vankar mest runt som en äggsjuk höna runt mina sådder vid den här tiden.
ha en fin helg!

Tittis trädgård sa...

Det är lätt att bli lite otålig när fröerna inte vill gro! Man vill ju så gärna se lite resultat. Man går där och kikar flera gånger om dagen som en liten hönsmamma. Och sen när det gror...vilken lycka:-)

Grön skön passion sa...

Hej Linda! Hittade min ananassalvia på Plantagen, så om du skyndar dit så kanske de finns kvar. Håller tummarna. Trevlig helg och glöm inte att visa upp din fina byrå :-)

Stor vårkram / Therése

lavendia sa...

Är det bladen på fikon du är ute efter, så absolut ska du skaffa ett. Jag tycker också att bladen är fantastiska. Men någon frukt här och där hade inte stört.
Jo citrus tar god tid på sig. och vill man dessutom ha frukt tar det väl ännu mer tid. Men bladen ser så friska och fina ut på citrus också.

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Att plocka egna tomater och skörda sallat i förtid visar väl vad man åstadkommer med för lite tålamod. Att tänja på gränser och utforska tänker jag är riktigt bra :)

Du frågade om mina frösådder... Jo eftersom jag bröt foten och inte kunnat sköta fullt ut själv så har det verkligen blivit si och så med sådderna. Men det kommer fler år och fler frön. Perenner och andra mår bra.

Ha det gott! Kram, Carina

Le petit jardin sa...

Skrattar lite tyst för mig själv...otålig var namnet om man gräver upp kärnan för at se om något hänt..du är för rolig

Kram Kajsa

lavendia sa...

Jo, men köp en planta. Det finns ju många som lyckas få frukt. Och du övervintrade ju tomat, så är det någon som kan lyckas så är det nog du.
Solen skiner!!

Mia Maskros sa...

Haha du är för underbar :-). Att ha tålamod är inte så lätt alla gånger. Man vill ju se resultat direkt :-)

Rost och rädisor sa...

Jag undrade just vad katterna gör i min höstsådd. Lådan har blivit grävd och ej av mig. Odlingsintresset har nog smittat av sig till de fyrbenta och de kollar alltså om fröna har grott....

Ha det fint
/Anette

Lotta sa...

Galet!!! har du redan tomater, snacka om LYX!!! Jag vill inte j
heller vänta :-)
Kram Lotta, hoppas vi ses på måndag.

Meta sa...

Det där känner vi nog igen lite till mans, kommer de inte snart är det nåt fel för vått för torr eller vad är det hihi.
Ha en fin helg
Kram Meta

Cajsas Faster sa...

Hej!
En bild på din planterade byrå skulle jag gärna vilja se:) Det lät som en jättebra idé!

Trevlig helg, Marie

Högagärde sa...

Så bra beskrivet. "Fånga den tidigare" :-)
Trevlig helg.
Elisabeth

Villrose sa...

He-he. Velkjent utålmodighet å grave ned i såpotten for å se etter spireliv...