6 april 2014

Årets första gurkor

Jag brukar alltid vara så sen med gurkorna. Just därför bestämde jag mig för att så extra tidigt i år och petade ner några fröer av druvgurkan Vert petit de Paris. Men jag hade väl aldrig trott att jag skulle få skörda gurkor redan i början av april.

11 kommentarer:

lavendia sa...

Det är sanslöst! Att skörda gurkor nu. Mina köpta gurkplantor mår verkligen inte väl. De är nog känsligare än tomatplantorna.
När vi varit i Thailand har jag också tänkt som du. Att få odla i det klimatet och få så färsk frukt. Papayorna som växer i dikena som rallarrosor ungefär.
Blomman för dagen är fin i en sådan båge. Men i Sverige har vi vindorna som är rätt lika. De får också rensas bort. Men de är ju inte blå.

Mia Maskros sa...

Men gud vad roligt!!! Själv har jag inte ens fått ner gurkfröerna i jorden än... :-)

Meta sa...

Men ojojoj det var till att vara effektiv ska jag säga. Är de goda också utan att solen har lyst så där mycket på dom.
Lycka till med resten med.
Ha en fin ny vecka
Kram Meta

Anita sa...

Vilken lyx och så himla kul att dom blivit så fina, dina läckra aprilgurkor.

Du frågade vilka sorter jag har. Jag brukar ha mina gurkor i kruka i uterummet, prövade i en spalje i en av pallkragarna ett år men det gick inte alls. Den sorten jag har (och haft) har jag skickat efter från Impecta och det är en slanggurka som heter F1 'Sherpa'. Den har fungerat väldigt bra att ha i kruka. I år ska jag faktiskt också pröva en växthusgurka som heter F1 'Max'. Är inte övertygad om att den kanske fungerar så bra i kruka men man måste ju pröva :)

Vinkar tillbaka imorgon när du passerar :)

Kram Anita

gittan sa...

Det var verkligen tidig skörd! Smakade mums kan jag tänka mig :) Men hur odlar du dom, i varm växthus eller vinterträdgård??? Här är det fortfarande för kallt nattetid för att gurkplantorna ska vilja stå i växthuset!

Rost och rädisor sa...

Sanslöst så tidigt! Det har väl gått åt en del värme för att de inte ska bli ledsna? Jag har inte ens sått mina gurkfröer än.

Ha det fint
/Anette

Anita sa...

Jag tycker att 'Sherpa' är god men å andra sidan är det ju den enda gurkan jag odlat hittills ;) Och hemodlat smakar ju alltid så mycket mer än det man köper ... vad det än är. Ska nog ta och pröva några av dina sorter nästa år.

Kram Anita

Ellinor Häggström sa...

Jisses, så tidigt! Vilken lyx! Imponerande minsann.
Ha en fin vecka!

Rost och rädisor sa...

Tack för gurkinfo! Går i växthustankar så det kan vara bra att veta vad man ska tänka på... golvvärme alltså.
Det hade jag nog aldrig kommit på själv.

Ha en bra vecka
/Anettre

Veronica sa...

Men på riktigt??
Det är ju inte riktigt klokt! Jag har precis fått fram första "karaktärsbladen" på mina...

Kram

Sylvia sa...

Oj, och våren har knappt börjat! Kul ju :)