13 april 2014

Alla goda ting är tre

Jag blir så glad trots att det blåser värre än i går och är iskallt – det går stora vita gäss på sjön och det låter som om jag befinner mig på kalfjället mitt i vintern. Dumt nog tassade jag barfota i gräset till växthuset och har nu fått stoppa in fossingarna under magen på varm liten katt.

Men, det var definitivt värt turen till växthuset.

För det första upptäckte jag att min andra omgång med gurkplantor lever. I går hade de torkat till så pass i kuberna att de låg ner och såg alldeles slaka ut. Bladen hade klistrat ihop sig på ett par. Men i dag ser de nästan lika fina ut som förut och jag lovar att de ska få extra omsorg efter vanvården.

För det andra såg jag att vindruvan Muscat Blue definitivt lever. När jag grävde ner den i växthuset i höstas såg den så eländig ut att jag inte kände något större hopp. Dessutom blev det mögligt på jorden. I går blev jag hoppfull när jag tyckte att jag kanske såg något, men nu är jag säker på att det är gröna knoppar jag ser.

För det tredje så kunde jag inte låta bli att kika i sparrislandet. Trodde verkligen inte att jag skulle få se någonting i dag heller, men två små rosa knoppar har hittat upp. Jag förstår inte hur det har gått till – jag har ju inte ens hjälpt den på traven eftersom det är så tidigt.

Hoppas nu att dagen fortsätter lika bra!

7 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Sånt gör oss glada .Små knoppar som visar sig här och där.
Kram.

lavendia sa...

Så roligt. Man måste vara litet växtnörd för att bli så till sig. Jag känner likadant. Trots gummistövlar och täckjacka var det inte skönt ute.

Lotta sa...

Burr, idag har jag knappt stuckit näsan utanför dörren, är inne och påskbakar istället. Hoppas vi har bättre tur med vädret i morron.
Kram

Meta sa...

Så härligt du har det då bland dina växter. Här blåser vi bort snart och jag bara fryser.
Sparris har bara ett fel man få vänta 3 år innan man få skörda av den. Hoppas min också lever,
Ha en fin vecka
Kram Meta

Huset bakom lindarna sa...

Visst blir man glad när man ser att de små plantorna klarar sig! Här går jag och tittar med förskräckelse på vårt Mirabelle-träd, som redan börjar blomma så smått. Än syns ju inga bin till så då lär vi inte få några små plommon i år, men nu hörde jag att det ser ut att bli vart i nästa vecka.
Så kanske det ordnar sig!
Kram/Finas mammis

Zäta sa...

Man får verkligen vattna ofta nu. Plantorna är små och känsliga och solen torkar ut så gott den kan tycker jag.

Ett tips jag läst om man fått mögel på jorden, är att dofta över kanel som är anticeptiskt. Jag har ingen aning om det funkar för jag har inte provat själv.

Trevlig påskvecka!

Anita sa...

Vilket härligt sprudlande glatt inlägg. Jag hoppas att din dag blev fortsatt fin. Och att stoppa in fosingarna under magen på en varm go katt låter underbart :)

Idag skiner solen här, det blåser lite kyligt men i solen är det jätteskönt. Jag håller till i uterummet och planterar om diverse krukväxter (pelargoner och annat). Blyblomman som jag klippte ner extra kraftigt i höstas har mängder med nya skott. Nu har den dessutom fått lite ny fin jord så nu kommer den säkert att sätta rejäl fart. Det är en härlig tid nu.

Kram Anita