28 mars 2014

Måttfull? Jag!?!

Måttfullhet! Blev alldeles full i skratt när jag såg att måttfullhet är temat i den här veckans Blommig fredag. För vilken blomstertok och trädgårdsbloggare är måttfull? För de flesta är det ju fullt ös och sedan står man där med på tok för många plantor som vänner, bekanta och arbetskamrater blir glada för.

Eller!?!

Så är det i alla fall för mig.

Fast i år har jag ju försökt att begränsa min tomatodling till betydligt färre plantor än vad jag egentligen vill, så lite mer åt det måttfulla hållet har jag kanske förflyttat mig. Eller nja. Upptäcker jag något fint så kastar jag mig oftast över det utan att hjärnan hänger med. ”Ju mer, desto bättre” är nog min filosofi i trädgården – trots att vi har det så sparsmakat inne i huset (den snart översvämmade vinterträdgården som för just nu tjänstgör som uppdrivningsväxthus räknas för tillfället inte).

Fast lite besvärligt blir det och de senaste dagarna har jag blängt på pelargoner och blomman för dagen bara för att de har kommit på tok för långt och redan blommar för fullt trots att den frostfria årstiden är långt ifrån förbi.

Nåja, det går alltid att så mer och det är inte alls dumt att sätta en blomman för dagen i en kruka och låta den klättra i en båge. Det blir i alla fall jag glad av!

http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2014/03/motsats-till-frosseri.html

11 kommentarer:

Lotta sa...

Nääe...det är inte lätt att begränsa sig, men även jag har gjort det i år vad det gäller tomater och chili för jag har bara sparat 1 planta av var sort.... Ha en fin helg, ångrar ni er vad det gäller ramslöken så är vi hemma dagtid.
Kram Lotta

Veronica sa...

Jajamen, trots att jag inte skulle så står jag här med typ 100 tomatplantor av olika sorter, 200 lavendelbebisar, lejongap och blomstertobak!! Och ovanpå det säkert 300 pion-vallmo!!
Det som inte blivit så bra är blomman för dagen och klockranka... 1 av varje har klarat sig :D

Det är svårt med måttfullhet!

Kram och ha en skön helg!

Gunborg Uhno sa...

Inte lätt att vara måttfull när det gäller trädgård.Och varför ska man vara det.
kram.

Meta sa...

Det är för många fröer i varje påse har jag konstaterat skulle vara bra om det var hälften och kostade hälften då blev det i alla fall fler sorter hihi.
Härligt att ha lite blommor redan nu.
Ha en fin dag, jag åker norr över en sväng
kram Meta

lavendia sa...

Du har rätt, det är svårt att begränsa sig. Fast jag har kommit en bit på väg. Fin blomman för dagen! Trevlig helg, som just nu ser hoppfull ut!

PysselMoster sa...

Jag blev också lite full i skratt för veckans tema. Måttfullhet och min trädgård går liksom inte ihop :) Någon stans måste man ju få flöda över alla bredder!
Lycka till!

Den lykkelige Hagen sa...

Din beskrivelse av en hagegal høres kjent ut. Det blir alltid litt i meste laget, og i det siste har jeg "pushet" småplanter og frø til venner og bekjente fordi det er jo for trist å la de dø eller at andre ikke kan få glede av de frøene jeg ikke har brukt for :)

Villrose sa...

Hi-hi! Da jeg "begrenset" tomatavlingen i år, gikk jeg ned fra 24 til bare 18 sorter!
Blir sikkert ikke tomatjungel i år, kan jeg tenke meg...

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Blomman för dagen var ju läcker! Varför begränsa sig så länge som man har kul?

Ha en härlig helg! Kram, Carina

Ellinor Häggström sa...

Alltså... måttfullhet och trädgårdsmänniskor är två ytterligheter på en skala. :-) Nä, frosseri ligger nog närmare våra hjärterötter.
Fina bilder du bjuder på!
Må så gott

Rost och rädisor sa...

Måttfullhet och trädgård är inte lätt att få ihop!

/Anette