21 februari 2014

Nattens alla solar

I går kväll gick jag in på bloggen Bland rosor och bladlöss för att kolla dagens tema. Det var nära att jag trillade ur sängen av skratt. Sedan fastnade skrattet i halsen. Dagen tema är ju ”solen”.

Jag skrattade för att det har varit så ont om sol på sistone och slutade skratta av samma anledning. Både i onsdags och i går var det så dimmigt att jag inte ens såg halvvägs upp för vindsnurrorna jag passerade utmed vägen och i dag körde jag till jobbet i ösregn.

Men månen var gigantisk i måndags kväll och lyste med hjälp av solen upp hela åkern med sitt blåaktiga sken. Och stjärnorna bidrog. De är ju faktiskt också små solar. Så mitt bidrag i dag blir nattens alla solar.

14 kommentarer:

Anette i Torsåker sa...

Lika lite man sett solen lika få timmar har månen lyst upp natten. Kul vinkling på temat!
Trevlig helg!
/Anette

Leena sa...

Ja, det har verkligen var grått, regnigt och dimmigt. Igår kväll snöade det och det var lite ljusare på marken men nu är det barmark igen ... Men snart kommer den, solen, på riktigt, det tror jag. Har inte sett månen heller på ett tag. Det finns ett uppdämt behov av sol och ljus nu.
Ha en skön helg!

Meta sa...

Månen är lika frånvarande den här hos mig någon gång på flera månader.
Hoppas verkligen att de samlar mod nu att komma tillbaka i sommar.
Ha en fin dag
kram Meta

Anette, Mitt hörn av världen sa...

Smart lösning, nu när solen inte vill visa sig. Lika grått och trist här också. Ha en fin helg.

Anette

lavendia sa...

Ja ser man ingen sol, får det kanske bli en måne. Har inte bestämt om jag ska lägga in någon solbild och i så fall får det bli en måne.
Även jag såg vitlöksodlingen på TV och blev sugen på elefantvitlök. Jag googlade och det närmsta jag kunde komma var att någon köpt lökar på Hornbach (men inte i år). Kanske hittar vi på mässan!

Gunborg Uhno sa...

Härlig tolkning du har.Enda gångerna det varit klart är på natten.Sen på morgonen så har det mulnat när jag kliver ur sängen.
Kramar.

Anita sa...

Du är för härlig :) En helt underbar tolkning av dagens tema. Här droppar det utanför fönstret efter att ha snöat hela efternatten och morgonen. Ska ut och skaka av säckväven om en stund.

Önskar dig en fin helg!

Kram Anita

Ellinor Häggström sa...

Ja, det är sannerligen solfattigt nu. Men det är inte långt kvar till våren, och med den lär vi väl få lite solstrålar på skinnet?
Ha det gott!
/E

Gunilla sa...

Vilken härlig tolkning.

Trevlig Helg

Berit sa...

En härlig tolkning på temat:)
Ha en underbar helg!!

Sylvia sa...

Vacker bild. Längtar tills nätterna blir varmare så man kan sova under bar himmel.
Ha en skön helg

Gerd Ellen Ottersen sa...

Så kreativ tolkning:) Helt nydelig månebilde også.
Håper solen snart finner det forgodt å dukke opp igjen..
God helg!

Villrose sa...

Indirekte sol, ja! Ikke varmer den, men er den eneste vi kan nyte nå.

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Härlig och sann tolkning! Dimman härom morronen var tjock, tjock. Men trots det har jag ändå suttit på trappen för första gången i vår och känns solen värma :-)

Ha en fin helg! Kram, Carina