19 februari 2014

Det är allt lite segt

Det är lite segt just nu. Jag tror inte för ett ögonblick på den här tidiga våren, men blev ändå rätt överraskad när jag tittade ut för en stund sedan och upptäckte en vit värld.

I går åkte jag hem längs gröna åkrar. Senare på kvällen smattrade regnet mot taket i vinterträdgården.

Om jag fick bestämma skulle det bli en omgång till med riktigt mycket snö och solsken. Tre minusgrader är lagom. Om fyra veckor kan snön långsamt få smälta bort till fågelsång och droppande istappar. Det vore mysigt.

Jag älskar de där dagarna när det fortfarande är snö ute, men så varmt att man kan dra in ett bord i lä och fika i solen utan att frysa ett endaste dugg. Och så när snön smälter undan hela hav med vårblommor och fåglar som bygger bon. Mmm … det finns mycket att se fram emot även om det känns segt just nu.

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"?

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är ”Kära blogg!”.

7 kommentarer:

lavendia sa...

Hur kunde du komma på det? Segt? Vet inte vad jag ska hitta på.
Du odlar koriander, men du vet inte hur den luktar (den doftar inte). Och du gillar inte thailändsk mat.!!!
Kamelian har jag inte sett några annonser om. Det blir nog inget i år.
Vilken monter på Trädgårdsmässan är D? Någon trodde att det var där du skulle vara. Men du gör väl reportage om mässan överhuvudtaget?

Le petit jardin sa...

Vädert är verkligen lite märkligt iår. I skåne har vi inte mycket till vinter och jag börjar undra hur resten av året kommer te sig...får vi någon ordentlig sommar då vi inte fått en ordentlig vinter. bara att hålla tummarna

Kram Kajsa

lavendia sa...

Omvärldsbevaka - bra ord. Jag ska också göra det, men hoppas också göra litet kul inköp. Tomater först o främst. Både maken o jag åker och vi har inte bestämt dag än.

lavendia sa...

Varför ha jag en liten soptunna brevid namnet? En röd stjärna har jag sett ibland, men ingen soptunna.

Anita sa...

Idag kan jag bara inte komma på något. Det känns helt segt i hjärnan ;) Om det varit som det brukar vara hade jag haft min sega julknäck kvar som jag kunde fotograferat men ... i år gjorde jag precis "lagom" så allt gick åt under julhelgen. Jag får försöka ladda till nästa onsdag.

Igår var jag ute två och en halv timme i trädgården och det kändes inte så segt. Men jag ser att ni fått snö! Undrar om det är på väg hit. Finns lite snöflingor i SMHI:s prognos för oss inför natten. Vaknar kanske till en vit värld imorgon.

Kram Anita

Meta sa...

Visst är det så. själv hoppas jag på en lagom varm och låååång vår,
Ha det gott mitt i veckan
Kram Meta

Annika sa...

Jag gillar också när vinter är vinter, med snö och så. Men nu har jag fått lite försmak av vår och sett lite smått i rabatterna så nu kan det gärna vara med snön för min del.

Du har ett väldigt fint växthus, helt i min smak. Hur många kvm är det?

Ha en fortsatt skön onsdag!
Kram Annika