7 januari 2014

Ljus, snittar och champagne

Jag myser just nu. Regnet smattrar mot taget i vinter-
trädgården och jag rundar av kvällen med ett glas fläderchampagne. Det godaste glaset hittills faktiskt. Vet inte om drycken av någon anledning har jäst mindre i den här flaskan. Det är den enda stora flaskan jag har tappat drycken på och det är alldeles söt och inte ett dugg torr – precis i min smak, jag som mycket hellre dricker trocadero och ginger ale (eller vilket läskeblask som helst) framför vin.

Hur som helst har jag haft en riktigt trevlig kväll med mysiga grannar och kollegor. Har haft mitt livs första ”party” – ljusparty. Inte riktigt min grej egentligen, men jag gillar värmeljusen och några av dofterna. Fast hur en doft kan heta ”sensuella vinbär” övergår mitt förstånd.

Jag bjöd på scones med hemgjord jordgubbssylt, hallon- och chokladsylt, fuskad clotted cream, hemkokt lemon curd, snittar i form av små club sandwiches och blomsterformade snittar med rökt laxröra. Dessutom blev det saffranssemlor och urgoda cakepops gjorda på massor av choklad.

Nu har alla åkt hem och jag ska börja bläddra i en bok som en av gästerna hade med sig och som ser väldigt trevlig ut – Eva Rönnbloms ”Trädgårdstider”. Känns nästan som julafton på nytt.

3 kommentarer:

Sofia sa...

Så trevligt det låter! Hoppas du har det riktigt mysigt med ditt bubbel och nya bok! Det regnar här oxå - vilken grå jul det varit vädermässigt :-( Har äntligen hittat och beställt de eftersökta skorna från England. Håll tummarna för att de kommer som planerat om 1-2 veckor... Kram//Fia

Susann sa...

Vilken kväll :) är inte själv så mkt för dessa partyn.. men ett ljusparty hade suttit fint även här.

lavendia sa...

Vad mysigt det låter. Jag känner att jag vill vara granne med dig.