2 december 2013

Säsongen är igång!

Advent. Med andra ord – CHILISTART!

I går sådde jag mina chilisar. De står i odlingsmakapären i teve-rummet och ska i år få sköta sig i princip själva. En timer styr ljuset och en underbevattningsbricka ser till att det är lagom fuktigt. Om den fungerar som tänkt återstår att se.

Egentligen hade jag tänkt dra ner på chiliodlandet och bara bara ha någon sort. Men så fick jag ett helt gäng med fröer av snälla Stig Häggkvist, så nu blir det lika mycket som vanligt. Fast jag gissar att det är rätt starka sorter jag har fått. I alla fall om jag känner Stig rätt.

Sådder 1 december:
Jalapeño Gigant
Habanero Pastel
Pasilla De Oaxaca
Purple UFO
Colombian Orange
Habanero Guadeloupe
Explosive Ember

Och så två beprövade favoriter:
Large Red Cherry Hot
Long Red Cayenne

På övervintring har jag redan flera plantor som verkar må prima:
Blue Christmas
Fatalii White
Cabai Chili Tree
Red Bitch
Aji Limo

6 kommentarer:

Sofia sa...

Låter som en bra idé med växtlampa och bevattningsbricka. Nåt jag ska tipsa H om! Han har Peter Pepper och Vit Fatalii på övervintring i trapphuset. De har hittills klarat sig bra, peppar peppar ;) Citronträdet fick också flytta ut i helgen - för varmt inne i lgh. Håller tummarna för att det repar sig!

Kram//Fia

Jo sa...

Spännande! :) Jag avvaktar nog lite granna med de första sådderna, men har planer på att få igång de första i januari i alla fall!

Anita sa...

Oj, oj ... här har det hänt saker ser jag. Jag har inte hunnit blogga på hela helgen. Det har varit fullt upp. Hann bara runt bland ett fåtal av "Blommig fredag" -inläggen. Bilden på Riva i soffan är ju bara för underbar! Vilken skön stil hon har :)

Tänk att du redan är igång med chilisådderna. Och massor av spännande sorter. Jag har också ett par plantor kvar för övervintring. Monkeyface och en som jag köpte frön till i Sydafrika, Inchanga. Dom har börjat skjuta nya skott så dom tycker visst redan det är vår :) Red Bitch blev som sagt en favorit och den kommer jag att så. Men jag väntar till i mitten av januari.

Önskar dig en fin fortsättning på måndagen :)

Kram Anita

Farbror Grön sa...

Vackert, jag ska så i veckan har jag tänkt:)

lavendia sa...

Men oj! Är det redan dags? Just när det gäller chili tänkte jag hoppa över i år, så för mig kanske det inte är kris. Jag har så mycket torkad chili så det räcker livet ut, även om jag använder det rätt mycket.

Meta sa...

Det gäller att var ute i god tid. Lycka till med sådden
Kram Meta