11 december 2013

Det som göms i snö ...

När jag åkte till jobbet i går morse låg det fluffiga vita täcket fortfarande tjockt över trädgård-
en. På eftermiddag-
en droppade det från taket och stora sjok med snö kom farande. Ljudet från takdroppet tog mig nästan till sommaren, eftersom det lät precis som båten under en seglats.


När jag vakande för en stund sedan fanns det endast små snöfläckar kvar här och där. Det som göms i snö, kommer fram i tö, heter det ju. Och ur mina snögömmor tittar julrosens knoppar fram. Tänk att den faktiskt verkar kunna tänka sig att vilja blomma till jul – fast det kan ju ha med den milda hösten att göra. Nu har knopparna en och en halv vecka på sig att slå ut. Hoppas de hinner!

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"?

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är ”Trädgårdsmys”.

8 kommentarer:

Meta sa...

Det är ju helt fantastiskt att de bara orkar leta sig upp och glädja oss så mycket som den gör.
Ha en fin onsdag
kram Meta

Annika sa...

Så fint med julrosor utomhus till jul! Jag är inte riktigt överens med julrosor - de blir gröna och frodiga men vill inte blomma i min trädgård. Kanske för att de är köpta som inomhusväxter och sedan utsatta i kylan?

Synd att snön försvinner! Ha en bra dag!
Kram Annika

Anita sa...

Nu håller vi tummarna att dina julrosor slår ut lagom till jul. Vilken julklapp det skulle vara. Mina har bara gröna blad, dom blommar aldrig tidigare än mars/april. Men dom är välkomna då också.

Idag har jag inte hunnit vara med på Underbara onsdag beroende på tid och svårighet att hitta något i gömmorna ;). Om tiden räcker till hoppas jag att jag kan vara med nästa onsdag istället.

Ha en fin onsdag kväll :)
Kram Anita

Lotta sa...

...och jag kom på att jag kunde plocka fram både saffran och hallon från gömmorna!
Kram lotta

Jul i Laloland sa...

Är det Skyward sword du spelar? Jag gillade inte det så mycket. Det var lite trist och linjärt...och SVÅRT på sandbanan. Har du laddat ner de gamla 8-bitars? De är ju skitroliga =)

Alltså favvojulgodis...så svårt. Men jag älskar när man tar god, krispig musli och bara har ner det i smält choklad. Och så hemmagjord Wienernougat med mycket mandel i. Ditt favvo????
Alla andras favvo är chokladkolan jag brukar göra (hemligt recept).

Jul i Laloland sa...

Nötter?
Det kan man ju krydda själv. Men annars så finns ju karamelliserade popcorn...jag har aldrig ätit det, men det verkar kul...
Glass låter bra. Eller olika sorters kola. och såna där bollar gjorda på dadlar, fikon, nötter och så lite glögg och kokos ...mumma!

Camilla sa...

Vilka fantastiska resor du har gjort, låter magiskt det du berättar om revet :) Har aldrig snorklat själv, men kan tänka mig att det är en riktig upplevelse :)

Le petit jardin sa...

Julrosor är så fint och jag hade funderat på ha det i kolonin innan, sen kom jag på att jag själv får ju ingen glädje av dem,då man inte är där förrän i April.

Men vackra är de!!

Kram Kajsa