12 november 2013

Spinn i badkaret

Jaha, och vad har vi här då?

SPINN!!!!!!

Jag tror att nästan alla krukväxter i huset har blivit angripna på en och samma gång. Så irriterande. Jag har ju en chili som heter cabai tree på tillväxt sedan i våra, som kan bli två meter hög och ska se ut som ett träd med en krona av chilisar. Den SKA överleva vintern.

Så nu är det upp till bevis. Jag har köpt en hutlöst dyr liten flaska med medel som 1) effektivt ska ta kål på spinn 2) ska vara ekologiskt.

Jag hoppas och tänker ge medlet en chans. Har testat provado tidigare. Det fungerar utmärkt, men är på tok för giftigt. Vill varken utsätta miljön eller mig själv för den sprejen igen. Så i kväll blir det badkaret för alla spinndrabbade växter. Chilisarna och mitt försök att odla stockrosor i kruka är först ut.

3 kommentarer:

Lotta sa...

Lycka till, jag har bara en uslig chili kvar för alla andra dog snabbt av spinn... inte alls kul.
Kram Lotta

Hans sa...

Spinnkvalster får en mardröm om man duschar dem med såpvatten.
Grönsåpa + vatten blir rena rama klistret för dem, och de lider ett svårt bakslag.

För stark lösning av grönsåpa kan bränna vissa växter, googla och se hur du ska blanda, jag blandar som om det ska bli ganska stark saft.

Testa själv och se, grönsåpa är ju dessutom inte så dyrt.

Ha det gott!

Marlene sa...

Jag har förlorat många kära krukväxter på grund av spinn.. Har provat såpvatten åtskilliga gånger utan resultat. Hoppas detta funkar för dig och att du vill dela med dig av märket på sprayen!
Kram