9 november 2013

Kaminen är på plats

Maken var inte glad på mig när jag för några veckor sedan stod i kaminaffären och mycket bestämt meddelade att jag ville ha en vridbar kamin och att den skulle vara centrerad i uterummet även om det innebar att skorstenen måste byggas med böj. Han trodde inte ens att det fanns vridbara kaminer och påstod att vinklade skorstenar inte går att sota – än mindre montera.

Men jodå. Maken ägnade hela gårdagen åt att montera kaminen – med snurrplatta och vinklad skorsten. Och jag tror att han är väldigt nöjd med att jag stod på mig.

Jag bara längtar efter att få börja elda, men först måste vi ta hit en sotare för provtryckning. Hoppas, hoppas det går att få en tid redan i nästa vecka.

7 kommentarer:

Lotta sa...

Jag säger bara WOW....ni kommer säkert att flytta ut...det kommer ju att bli hur mysigt som helst!! (och vilken tur att du har en så händig man)
Kram Lotta

Helens trädgård sa...

Vilken tur att mannen lyssnar på sin kvinna då hon vet vad hon vill :=)
En superbra idé och det är såååå snyggt.

Trevlig kväll!

Anita sa...

Blev lite konfunderad när jag såg ditt inlägg om kaminen som kommentar hos mig, men förstod när jag såg din andra kommentar. Det där med copy/paste kan bli lite galet ibland ;)

Men du ... så himla mysigt med kaminen. Den är ju snygg. Så härligt ni kommer att ha det i vinter. Du måste absolut skaffa en hortensia i kruka (som vi pratade om tidigare). Den kommer att älska att övervintra där och bli större och större för varje år.

Läste det du skrev om kaninerna. Usch så vidrigt att bara lämna dom i en hink i ett sommarstugeområde. Jag är också så ledsen över hur folk behandlar kaniner. Dom köper en liten kaninunge till sina barn och så tröttnar dom och släpper ut dom och så får dom försöka klara sig så gott det går. Det har tyvärr blivit väldigt vanligt här och jag blir lika ledsen varje gång jag ser dessa övergivna kaniner som springer omkring överallt. Det är skrämmande hur folk behandlar sina djur, tänk bara på sommarkatterna.

Känns skönt att läsa om Lill-Fia som fått komma till ett fint hem. Så klart att du ska försöka få lite delad vårdnad :) Förstår att du saknar din kanin. Och jag kan tänka mig att katten saknar den också. Ovanligt att katter och kaniner kommer så bra överens.

Ha en fin lördagkväll!

Kram Anita

Annika sa...

MEN så mysigt! Det här blir ett rum där ni kan tillbringa massor av tid och njuta! Blir riktigt avis!
Kram Annika

Monica sa...

Helfint, trodde inte jag heller gick men det blir ju helmysigt, skulle min man aldrig tro han säger alltid det går inte,,men ska visa honom detta,,Vilken vinter trädgård ni får! ha det gott kram Monica

Rosor och ruiner sa...

Kommer bli hur mysigt som helst! Vi är också inne på någon värmekälla, men kan inte bestämma oss, ögonen vill ha kakelugn, men plånboken är inte riktigt med på det...=)

Martin sa...

Interessant......jeg drømmer om en vedovn i drihuset.