7 november 2013

Jag bor på en järnvägsstation

Jag bor på en järnvägsstation! Det har i alla fall känts så de senaste tre dagarna.

I måndags var plattläggaren här hela dagen. Precis som det var bestämt. Han skulle egentligen ha kommit även i tisdags, men fick förhinder. Jag skulle göra nästa ”Lindas täppa” till Bostadsbilagan på eftermiddagen och eftersom jag var ensam hemma rantade jag runt i leggings à la långkalsonger och fleecetröja. Kändes så där när plattläggaren plötsligt backade upp. Jag for in i huset för att dra på mig en klänning och skyllde sedan på att katten är rymningsbenägen. Han skulle bara hämta en sak och försvann efter fem minuter. Klänningen åkte av och jag hann inte mer än att börja fotografera igen förrän två gubbar dök upp med de försenade glasen. På med klänningen igen. En kvart senare knackade det på terrassdörren. En försynt man frågade om han hade kommit rätt och lämnade en julklapp från förra året.

I går morse vaknade jag strax efter sju. Då var gubbarna tillbaka med de stora trekantiga glasen som ska sitta högst upp på vinterträdgården. De hann inte mer än bli färdiga förrän plåtslagaren dök upp. Och sen på seneftermiddagen kom plattläggaren för att göra så mycket med golvet att kaminen kan börja monteras i morgon. Det går framåt!

4 kommentarer:

Lotta sa...

Wow, vilket flyt!!!! och jag vet precis hur det är att bli överrumplad av hantverkare...när man just tagit sig ett dopp :-)
Väntar med spänning på att få fröer av Stig H
Ha en bra dag, jag ska till Lkp på föreläsning om ADHL...eller vad det nu kallas
Kram Lotta

Sofia sa...

Kul när det händer så mycket hela tiden med bygget! Det var väldigt roligt att få titta på det i lördags, även om jag är säker på att det hade varit ännu roligare kommande lördag med tanke på alla framstegen under veckan :-)

Tack för tipset om medel mot ohyran!

Kram Fia

LINDA sa...

Vad är det för fröer du har beställt av Stig, Lotta?

Det var jätteroligt att ni hälsade på, Fia!

Kram
//Linda

Meta sa...

Oj vad ni jobbar på snart är det klart. härligt eller hur.Jag bor i Jönköping men inte vid Vättern, älskar att fota där.Åker förbi varje dag med bussen då brukar jag stanna och gå en sväng för att rensa huvudet lite innan jag åker hem.
Ha det så gott.
Kram Meta