6 oktober 2013

Wexthuset och Zetas

I somras fick jag frågan om jag ville följa med till butiken Wexthuset i Södermanland. Det ville jag gärna, men det bestämda datumet strulade till sig och även nästa datum brann inne på grund av sjukt resesällskap. Vi bestämde i går som nytt datum, men i fredags eftermiddag upptäckte vi att Wexthuset stängde för säsongen i augusti. Vilken besvikelse! Jag ringde ändå och frågade och blev så glad och tacksam när vi var välkomna i alla fall.

Själva besöket var ännu mera positivt. Lena som har Wexthuset är supertrevlig och visade oss hela trädgården, kallväxthuset och varmväxthuset med alla pelargoner hon odlar. Dessutom fick vi hälsa på hennes fina, väldigt stora höns. Jag föll pladask för en liten doftpelargon och fick med mig en kruka med rotade sticklingar hem utöver alla pluggbrätten och övrig odlingsutrustning som jag hade spanat in på förhand. Tyvärr fanns inte jättelysröret som jag framför allt var ute efter hemma, men det lovade hon att skicka till mig – fraktfritt. Vilken service!

Vi kommer definitivt att åka tillbaka i vår när trädgården börjar blomma, för det här blev en favoritutflyt. Och när vi ändå var ”så långt hemifrån” passade vi på att äta lunch Zetas – tänk om man kunde komma över receptet på den champinjonsoppan. Det är så roligt trädgårdsutflyter! Längtar redan till nästa.

6 kommentarer:

Växthusmadam sa...

Ja, trädgårdsutflykter är väl bara det bästa och nu fick jag ett nytt tips av dig; Wexthuset! Måste utforskas till våren! Zetas är sedan tidigare en storfavorit!
Har du varit på Ulriksdal? Alldeles fantastiskt, med helvegetarisk restaurang/café och en helt underbar butik!
Sedan är ju Billbäcks nära och härligt!
Har du fler favoriter att dela med dig av?
Växthusmadam

LINDA sa...

Det finns ett ställe som heter Botanicus. Det drivs av en trädgårdsamatör som odlar perenner och säljer väldigt billigt. Det är finfina plantor och i synnerhet visningsträdgården är mysig. Man får åka dit med en picknickkorg och bara vara där om man vill. Rekommenderas!

Kram
//Linda

Lena sa...

Hej Linda, trevlig blogg och trevlig att ni kom på besök.
Välkommen tillbaka till ett riktigt trädgårdbesök till våren när blomningen sätter igång, och lycka till med odlandet;.)
/Lena

Jo sa...

Jag tror att det var därifrån (fr Wexthuset) jag skickade efter maskkompost till J. De hade iaf väldigt bra service! :)

Anita sa...

Nej men så kul att du besökt Wexthuset i Enhörna, Södertälje. Där har jag varit flera gånger. Det ligger bara ca 20 min bilväg från mig. Jag brukar bland annat köpa nematoder mot sorgmyggor där. Fungerar väldigt bra. Nu kom jag på att jag måste ladda upp med en ny omgång innan vintern. Och Zetas besöker jag ofta. Inte bara för att handla, där är det så mysigt att bara gå omkring.

Hör av dig i vår när du ska åka till Wexthuset igen. Har du tid kan du väl titta in på en fika.

Kram Anita

LINDA sa...

Tack, Lena :)

Spännande med maskkompost, Jo!

Åh, nu önskar jag att jag också hade köpt nematoder! Härligt att ha så nära till ett sådant ställe! Kommer mer än gärna på besök :)

Kram
//Linda