20 oktober 2013

Undrar när amaryllisen blommar i år?

Bara för några år sedan var jag näst intill allergisk mot amaryllis. Jag tyckte att blommorna var så fula. Men så upptäckte jag att amaryllis är så mycket mer än de där nästan orangeröda blommorna som finns i så gott som varendaste snabbköp.

Så nu sitter jag här och drejar över Susanna Roséns nya bok ”Amaryllis”. Den är jättefin! Och med sju nya bekantskaper – rapido, jewel, picotee, lemon star, elvas, cherry nymph och gervase. Jag satte dem i jord i går och tänker låta dem stå i boden ett bra tag. Det ska bli intressant att se hur det går – mina brukar ju antingen blomma över till lucia eller slå ut först till tjugondag Knut.

De senaste tre åren har jag beställt mina amaryllislökar på Lilla Fiskaregatans trädgårdsbutik och tyckt att de är hutlöst dyra. I år upptäckte jag att Odla.nu också säljer roliga sorter. Jag var lite skeptisk med tanke på att de är hälften så dyra och undrade om jag skulle få sämre lökar. Men nix, det är samma storlek på lökarna och de är faktiskt i betydligt finare skick. Dessutom var frakten billigare och leveransen supersnabb. Vet precis var jag kommer att köpa amaryllis nästa år.

1 kommentar:

Anita sa...

Kul att se dina amaryllisar. Mina var också jättefina men jag har inte satt dom ännu. Blir nog i början av nästa vecka. Det ska bli spännande att följa våra amaryllisar. Vet ju att vi har en hel del av samma sort :)

Kram Anita