26 oktober 2013

Tenta i stället för jordgubbsland

I dag hade jag tänkt göra i ordning ett nytt jordgubbsland och röja lite i trädgården. Men i stället blev det tentaskrivning på kursen i Digital bildbehandling. Jag har slösat tillräckligt med energi på att tänka att jag borde göra tentan i stället för att ta itu med uppgiften.

Är så glad att den är över – det tog fem timmar att bildbehandla och skriva dokumentationen. Det känns som om jag har skrivit som en galning och under tidspress. Har till och med hög puls. Vid något tillfälle stack maken till mig en hamburgare som han hade varit och köpt och den åt jag medan jag fortsatte att skriva och skriv och skriva. Hoppas nu bara att jag blir godkänd.

Nu måste jag nog gå igenom delar av kursen på nytt för att verkligen känna att polletterna trillar ner, men jag måste säga att den här kursen har gjort fotandet till bloggen roligare. Undervisningen har fått mig att tänka på ett annat sätt både när jag tar bilder och när jag behandlar dem. Fast i dag blir det nog inga bilder tagna.

Jag är trött i armarna och tom i huvudet. Det är mulet ute och innan jag gör någonting annat så ska jag röja upp röran som på något sätt uppstod omkring mig medan jag satt här och skrev.

6 kommentarer:

Annika sa...

Lycka till med tentan i digital bildbehandling!!! Låter riktigt spännande och kul tycker jag, även om jag förstår att pulsen stiger när man måste prestera! Klart att du blir godkänd!

Kram Annika

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Håller tummarna för det gick bra för dig. Själv blev jag klar i våras och nu i september gjorde jag det sista i visuell kommunikation. Två roliga kurser så nu letar jag nya tillfällen att tvinga mig till att ta bilder i sammanhang jag inte brukar.

Din fråga... ..blev tvungen att googla. Det satt i ryggmärgen att ringblommor gröngödslar. Du kan läsa mer på länken härunder... Men om man sen tänker på hur rotsystemet ser ut när man drar upp det så är det ganska kraftigt och vitt förgrenat. Det är också bra för jorden.

http://www.alltomtradgard.se/forum/tradgard/tradgardsforum/grongodsling-och-ringblommor-81414

Tack för titten! Kram Carina

Vardagslöparen Sofia sa...

Så duktig du är som går riktiga kurser med tentor! Lyxigt med svensk hummer igår - hoppas den smakade riktigt bra! Ikväll blir det en riktigt god köttbit med tryffel här :-) Det går åt när hemmet är i fullt kaos och den provisoriskt inkopplade toan läcker :-( Kram Fia

Annika sa...

Det är första gången jag har passionsblomma. Tänkte ställa den i ett förråd som håller 10 grader ungefär och se om den klarar sig. Lite dåligt med fönster där men man måste ju prova! :) Jag tror att det skulle gå att ha den inomhus men den är alldeles för yvig.

Vinterträdgården måste ju vara idealisk. Massor av ljus och lagom värme!

Ha det gott! Annika

Högagärde sa...

Jag har också precis lämnat in mina bilder och min dokumentation. Det har varit ett riktigt påhäng. Egentligen läste jag klart redan till sommaren men sedan kom det så mycket emellan som gjorde att jag bara inte kom igång. Det är tur att man får komplettera om man inte blir godkänd. I min ålder har man ju ingen vana vid sånt här längre.

Kram och lycka till
Elisabeth

LINDA sa...

Jag blev godkänd :)

Kram
//Linda