2 oktober 2013

Nästan som sommar

Vilken fantastiskt fin dag! Vaknade till frost och dimma och en termometer som visade -3,5 grader. Men nästa gång jag vaknade sken solen och dimman hade nästan lyft. Jag gjorde kålpudding och bjöd grannen på andra sidan skogen på lunch. Helst fantastiskt skönt att kunna äta ute i solen i bara en tunn topp. Före lunch hann jag också med ett dopp nere vid bryggan. När jag cyklade ner hade jag bestämt mig för att det definitivt var årets sista, men det var allt lite härligt när jag dök ner under ytan och på bryggan värmde det gott. Fast jag hade nog inte känt mig lika stoisk om jag hade kontrollerat temperaturen före doppet; 8 grader borde vara i svalaste laget.

Eftermiddagen ägnade jag till största delen åt växthuset. Jag har plockat bort alla fula tomater och skördat tomater som jag borde ha plockat för länge sedan. Ingen som har ett riktigt gott recept på ketchup, tomatsås eller tomatmarmelad? Måste ju göra något med dem.

I kväll blev det lite plantering i en av de nya rabatterna medan maken började arbeta med vinterträdgårdens tak, som levererades i morse. När jag var på Öland lade han det mesta av stenläggningen och gången som ska omgärda bygget. Längtar mig tokig tills det är klart. I rabatten grävde jag ner lökar till vit pärlhyacint och satte alunroten Electric samt stjärnflockan Venice ovanpå. Jag tror att det kommer att bli jättefint när de har växt till sig.

4 kommentarer:

Lotta sa...

Hej, om jag kommer ihåg det ska jag skriva av ett recept på ketchup som de kokat på jobbet, jätte god.
Nu ska jag kolla in Bonde söker fru.
Kram Lotta

Törnrosa sa...

Vilken härlig dag du haft!
Om du inte får fatt på något bra och smarrigt tomatrecept kan du alltid bara koka ihop dem i en gnutta olivolja med lite lök, vitlök och chili samt salt. Frys och använd i såser eller till pasta.
Kram från Törnrosa

Min plats i solen sa...

Underbara bilder Linda och tänk att kunna bada 2 oktober. Det är inte illa! :) Låter som du har haft en alldeles förträfflig dag. :)

Kram på dig

LINDA sa...

Åh, det vore jättesnällt, Lotta!

Kram
//Linda