29 oktober 2013

Himlen ber om ursäkt

Jag missade stormen! Om det nu var någon här!?! Jag ville givetvis inte att någon skulle bli skadad eller att något skulle gå sönder, men det är faktiskt lite mysigt att sitta inomhus och känna sig trygg när vädrets makter brakar loss. Jag hade faktiskt planer på att hälla upp ett glas fläderchampagne från i somras och bara njuta.

Men jag var dödstrött och slocknade strax efter halv åtta. När jag vaknade vi femsnåret blåste det lite, men inte särskilt mycket. Snuvad!

Fast när jag körde in till jobbet så fick jag ett så ljuvligt skådespel på himlen att jag inte ens kom mig för att slå på bilradion. Hela spektrumet från glödande magma till rosa sockervadd − nästan som om himlen ville be om ursäkt för vinden och ovädret. Eller kanske inte, för en stund senare hällde regnet ner på nytt …

6 kommentarer:

Veronica sa...

jag blev oxå snuvad från stormen! Inte för att jag sov mig igenom utan för att den inte kom hit fast Smhi sagt det....
Så undanställda stolar och annat har idag flyttats tillbaka :)

Må gott!

Annika sa...

Så vacker bild! Himlen kan verkligen bjuda på konstverk!

Jag låg vaken på natten och lyssnade till stormen och var skraj att något träd skulle falla på huset. Men det gick bra den här gången, puh! Inga fallna träd bara lite döda grenar och en himla massa löv.

Ha det gott! Annika

Anita sa...

Fantastisk bild över en lika fantastisk himmel. Ingen storm här heller. Knappt en liten vindpust ens. Fortfarande är det varmt och jag börjar bli lite orolig att inte rosorna ska hinna mogna av inför vintern. Dom har fortfarande massor av knoppar. Kanske ska ta in en bukett ...

Ha en fin dag!

Kram Anita

Annika sa...

Foga ihop var kanske slarvigt uttryckt. :) Menade nog mer att L lade dem omlott som en tegelmur och såg till att nivån blev rak trots att marken sluttar. Eftersom blocken ligger i två lager så fäste L dem genom att slå armeringsjärn i mitten av dem. Där det ändå blev lite luckor har jag stoppat in rester av torv, mossa och lite lingonkvistar (får se om de tar sig). Vi var lite osäkra på om det skulle hålla för jordtyngden, men när blocken sätter sig och blir blöta så blir de tunga som sten. Så småningom kommer förhoppningsvis rötter att växa in i dem och ”fästa” dem ytterligare. Jag är novis på det mesta som har med trädgård att göra så jag läser på och gör så gott jag kan. Kul!
Kram Annika

Malin Ekström sa...

Aftonrodnad fager natt
Morgonrodnad våter hatt

LINDA sa...

Fint ordspråk, Malin!

Kram
//Linda