15 oktober 2013

Äpplen blir juice

Jag önskar att jag hade äppelträd i trädgården. Eller att jag hade tänkt lite när jag flyttade hit och att jag hade  planterat de andra träden annorlunda så att jag kunde få plats med i alla fall ett äppelträd. Men det finns ju andra som har desto mer äpplen och jag har lärt mig att tigga. Jag har fått två omgångar av min svägerska, en omgång av en granne och så i går en hel papperskasse full med äpplen som en snäll arbetskamrat tog med sig. Så i går kväll åkte råsaftcentrifugen fram för tredje gången på kort tid och nu ligger 4,7 liter dubbelsilad äppeljuice i frysen tillsammans med det jag ”pressat” tidigare. Ingen besprutning, inga tillsatser – bara ren och fin äppeljuice.

3 kommentarer:

Jo sa...

Det är verkligen gott med egen äppeljuice! Vi har ju fyra äppelträd, varav tre är familjeträd så vi har knappt fattat vilka äpplen vi gillar bäst ännu! :) Vi har fått hur många som helst och har inte riktigt hunnit göra nåt av alla äpplen, det ar ju lite tid att stå vid den där råsaftscentrifugen... :)

Grannen på andra sidan skogen :-) sa...

Låter så gott! Blir sugen på en centrufug själv. Kanske kan man få provsmaka resultatet innan...?

LINDA sa...

Härligt Jo! Jag har börjat fundera på om det inte skulle gå att flytta runt lite på norrsidan av huset ... kanske anlägga en fruktträdgård ...

Självklart får du provsmaka, Anna :)

Kram
//Linda