22 september 2013

Äpplen och kalops

Jag älskar plantskolan i skogen. Den är visserligen stängd för säsongen sedan ett par månader, men när en kompis skulle köpa djurfoder hos plantskolans granne, erbjöd hon sig att ta med ett par säckar med jord hem. Plantskolan har nämligen min absoluta favorit när det gäller säckjord och jag hittar den ingen annanstans.

Jag skickade ett sms till plantskolan och frågade om det gick för sig att få köpa så här off season och det var inga problem. De skulle ställa ut ett par säckar.

De gjorde mer än så – kompisen fick dessutom med sig ett lass superfina grönsaker – morötter, rödbetor, purjolökar och majskolvar. Så snällt! Kändes riktigt lyxigt i dag när jag gjorde kalops på älgkött från jaktmarken.Dessutom fick jag äpplen av min svägerska, så nu har det dessutom blivit äppelkaka, äppelmos och äppeljuice. Regniga, blåsiga höstdagar är trots allt inte så dumma.

6 kommentarer:

Lotta sa...

Mums, hur gjorde du juicen?

LINDA sa...

Hej Lotta!

Jag proppade ner äpplena och vindruvorna i råsaftcentrifugen – utan att göra något åt dem. Sedan fick de långsamt rinna av i en sil med en ren kökshandduk i. Nu ligger det små burkar i frysen :)

Kram
//Linda

Vardagslöparen Sofia sa...

Så roligt att du fick äpplen till slut :-) Våra är nästan slut, och jag ska göra mos på de sista eftersom de är väldigt mjuka och mosiga (Discovery säger maken att det är), men också otroligt goda! Tror älgkalopsen hade passat finfint till de smörstekta kantareller vi åt ikväll...

Kram
Fia

Helens trädgård sa...

Snällt av plantskolan att hjälpa till trots att dom har stängt. Det är så man behåller sina kunder :=)

Du tog duktigt reda på äpplena själv skulle jag bara ha 'orkat' göra äppelkaka :=)

Krolliljelökar kan du hitta hos www.bulbs.se/. Är du sedan medlem i STA så får du rabatt om du bara skriver en kommentar i beställningen.

Önskar dig en fin start på den nya veckan.

LINDA sa...

Tack Helen! Och tack för tipset - är ju nybliven medlem i STA :)

Kram
//Linda

Helens trädgård sa...

Det går jättebra att plantera nu under hösten. Man kan även köpa lökar under tidig vår och förodla lökarna i kruka för utplantering senare.
Brukar gräva ner lite benmjöl i gropen för det gillar ju liljor.