1 augusti 2013

Ost- och chilifyllda minipaprikor


Har upptäckt ett forum på Facebook som heter Chiliklubben. Snacka om aktiva och kunniga medlemmar! I kväll stod maken med handlarlistan i högsta hugg och frustade eftersom jag inte kunde bestämma mig för vilken ost jag skulle ha till mina minipaprikor.
 

Jag har aldrig använt dem tidigare och ville att det skulle bli speciellt. Så jag skrev ett inlägg och frågade Chiliklubben och det tog bara några sekunder innan första svaret kom.


Jag blandade crème bonjour naturelle med vitlök , chilin Bolivia och rödlöken Long Red Florence. Åt minisarna till grillat kött, bifftomaten Brandywine och färskpotatisen Rocket. Hade köttet varit skjutet av maken så hade det endast varit osten som inte var hemgjord i den här middagen.


Det här ska jag definitivt göra igen – fast nästa gång ska jag smula knaperstekt bacon i fyllningen. Tror att det skulle bli smaskigt värre!

6 kommentarer:

Jo sa...

Vad gott det lät! Jag köpte en paprikaplanta på IKEA och har funderat lite på vad jag ska göra med paprikorna (som i ärlighetens namn inte är supergoda som de är). Nu vet jag ju! Tack för tipset!

Lotta sa...

Wow...så gott! Jag gjorde något liknande men jag tog philadelphiaost i fyllningen och sen hällde jag olivolja + massor av hackad rosmarin+ citroncest över. Sak kolla in chilisidan nu och i morron hoppas jag hinna lägga ut brödreceptet.
Kram Lotta

Mia H sa...

Det där både lät och såg supersmarrigt ut :) Får nog ta och lura i familjemedlemmarna lite i morgon, har några mildisar som inte åkte i chilisås-koket idag :).
Mia på Åland

Fröken Kråknäs sa...

Åh, vad hungrig jag blir när jag ser dina bilder. Det kan nog bli ett eget försök så småningom.

Katarina

Lovisa sa...

Det ser verkligen kanongott ut! Det måste jag också prova om mina små minibell vill mogna någon gång. Håller fullkomligt med dig om att chiliklubben är en fantastisk skatt!

LINDA sa...

Har just satt frö till nya paprikor i en förhoppning om att kanske kunna få fler frukter under vintern - vet ju folk som skördar chili året om ;)