23 augusti 2013

I morse

Promenaden före jobbet i morse var bedövande vacker. Sex grader ute. Fleecetröja och tjocka mysbyxor. Hade faktiskt varit lite skönt med vantar. Och så sjön. På andra sidan, där solen kom åt, såg det ut som ett moln hade dalat och guppade på ytan. Inne i viken for dimskyarna fram över ytan trots att det var alldeles vindstilla. Jag skulle inte bada, men jag kunde inte hålla mig. Klädde av mig och plumsade i. Friskt, men så ljuvligt. Att få på sig kläderna efteråt när kroppen var alldeles blöt och håret droppade var inte helt enkelt, men det var det värt. Underbart sätt att börja dagen på

4 kommentarer:

Lenas trädgård sa...

Hej, mina Rosenskäror växer vilt, romantiskt o vackert,men inte för att jag sått dem så! Jag sådde ju den vita(överst på bild =Cosmos Psyche White) för två år sen i en pallkrage. I år växer den lite hur som helst blandat med den rosa som jag sådde i fjol. Huller om buller i två pallkragar. Om du vill kan jag skicka dej frön på den dubbla vita, men jag tror att den inte alltid blir som "ursprungsfröet". för flera kollegor på jobbet har fått frön, de blev besvikna för inte blev det dubbla, vita Cosmos!
Men det kan ju bli andra vackra varianter, som du ser i mina pallkragar! en mycket tacksam sommarblomma. Jag sår dem direkt i början av maj, inga försådder här inte!För så gjorde min mamma!
Underbara är de, verkligen och hör av dej, så skickar jag dej olika frön!
Må så gott o fortsätt njut i vattnet, du som har det så nära!
Kram Lena

Mia Maskros sa...

Vilket härligt sätt att starta dagen på! Vår svenska natur är otroligt vacker, det gäller bara att stanna upp för att hinna se allt runt oss. Tycker du var modig som tog dig ett dopp. Vi hade också 6 grader i morse och jag måste erkänna att jag inte alls hade bad i tankarna :)

Trevlig helg!

Anita sa...

Så härligt du bor. Tänk att få vandra i denna vackra natur och njuta av dimslöjorna och sedan få möjligheten att ta ett morgondopp (även om jag som är badkruka tycker det verkar lite kallt ;)

LINDA sa...

Jättegärna, Lena. Jag mejlar dig :)

Älskar morgondoppen! Och kvällsdoppen!! Gäller att bada så mycket som möjligt - badkaret är lite för litet för att jag ska kunna plaska runt så mycket som jag vill ;)

Kram
//Linda