15 juli 2013

Sjuk kanin

Vår lilla Snutten är sjuk. Han är sned och har nästan ingen balans. Tycker så synd om honom. Som tur är äter och dricker han och han är pigg. I lördags gick han bara runt i cirklar, men i dag kan han gå framåt – om än vingligt.

Vi har varit hos veterinären nu på förmiddagen, kollat hjärtat och tagit tempen och tittat i öronen samt fått en vitaminspruta. Enligt veterinären är det troligtvis en infektion som har satt sig på balanssinnet och som borde gå över av sig själv.

Jag hoppas så innerligt att han blir frisk. Tur att jag har semester så att jag kan ge honom mat och vatten och när vattnet inte är gott nog – hemgjord jordgubbssaft.  inte det bästa för tänderna, men bra för energin och för hans vilja att sörpla i sig. Snacka om att han vill ha! Och nu har husse skruvat fast skivor kring favoritstället i buren så att Snutten kan sitta i lä tills han återigen är pigg nog att skutta upp till sitt bo.

4 kommentarer:

gunsan sa...

Stackars liten.Hoppas det går fort över.
Virus på balansnerven har jag haft och gissa om man åkte karusell när man la sig i sängen.
MVH Gunsan.

Sylvia sa...

Stackars Snutten! Hoppas att han piggnat till snart

LINDA sa...

Tack!!!

kram
//Linda

Växthusmadam sa...

Lilla plutten! Tänk att man kan bli så kär i en kanin: trodde inte det när vi köpte till sonen! Det vill säga, det är JAG som är kär i kaninen, inte sonen så mycket längre! Min lilla nin skuttar runt i ett kompostgaller och håller stenkoll på mig när jag grejjar i trädgården och vill gosa hela tiden för att kompensera den långa vintern i uteburen! Han heter Rufus och han har en egen rubrik (växthuskaninen) och egna fans på bloggen! Kolla in honom!
Krya på din kanin!