31 juli 2013

Blogg som trädgårdsbok

Vilken evinnerlig tur att jag har en blogg! För mig är bloggen främst en trädgårdsdagbok som jag (förhoppningsvis) kan lära mig ett och annat av genom att titta tillbaka på sådant jag skrivit tidigare. Och så förstås alla tips jag får i kommentarerna – de är guld värda. 

I kväll har jag känt mig frustrerad. Jag har ätit en så ljuvligt god tomat. Tomaterna är något större än golfbollar, alldeles gula – nästan åt det brandgula hållet – och så perfekta. De lyckas smaka mycket samtidigt som de är milda och utan det där skarpa som jag tycker svider i munnen. Dessutom är de perfekta i fruktköttet. Lagom fasta och inte det minsta mjöliga. 

Men vad heter sorten? Det här är en av de fyra tomater som jag har missat att märka. Eller … jag märkte dem och slarvade av någon anledning bort etiketterna. 

Nu har jag tittat tillbaka på bloggen och hittat min tomat. Jag skrev om den i augusti 2011 och då tyckte jag också att den var alldeles underbar. Så nu vet jag att den supergoda tomaten jag har mumsat på i dag heter Golden Sunrise. Jag odlar den i växthuset och hittills har den 18 tomater på gång. Den här hamnar på listan över mina absoluta favoriter!

5 kommentarer:

Fröken Kråknäs sa...

Mmmm, så gott det låter!

/Katarina

Annica sa...

Visst blir man mosig i hjärnan av semester :) Skööönt!

LINDA sa...

Japp, mosigt värre är det här ;)

Kram
//Linda

Jo sa...

Det låter som en perfekt tomat! Om du tar frön från den, så köper jag hemskt gärna några, om jag får! Vi åt våra allra första tomater idag och de var helt okej. Lite mjöliga, men det kan kanske bero på att de skördades i lördags?

Ullharen är vår lilla pojke som föddes i mitten av juni! :D Jag har inte skrivit så mycket om honom på denna blogg, mest på Frk P-bloggen så det är inte så konstigt att du inte hänger med! :)

LINDA sa...

Vilken bra idé! Klart jag måste ta fröer – de jag hade är slut. Tack för tipset. Du får gärna ett gäng av mig.

Grattis till nyaste familjemedlemmen :)

Kram
//Linda