26 april 2013

Växthusliv på riktigt

Sisådär, nu börjar det lika något ute i växthuset. I går kväll hjälptes vi åt, maken och jag. Maken stuvade undan tunnlarna. Jag planterade tomater i hoar och plockade om bland växterna. Vattnet skruvades på och en frostvakt som slår till när temperaturen sjunker under åtta grader har ställts ut. Dessutom är automatiken till vädringsluckorna på plats sedan några dagar, så nu behöver jag inte göra ett endaste dugg före jobbet.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Hej, är en ganska ny läsare hos dig håller i detta nu med att bygga mitt växthus. :) Undrar vad det är för hoar du odlar tomaterna i??

Har alla fönster här hemma fulla med tomatplantor, chili, paprika och melon.

Tack för en intressant blogg:)

Fröken Kråknäs på vift sa...

Det låter som om du nu är beredd på en lång och skön sommar. Härligt!

Kram Katarina

Anonym sa...

Härligt! Underbart!
Kram eva

Anita sa...

Det är så härligt att läsa överallt om alla vårbestyr. Det riktigt sprudlar överallt. Ditt växthus ser så himla mysigt ut. Jag håller ju också på att planera för ett växthus och jag vill ha det precis som du har, med stengolv där jag kan ställa krukorna. Hoppas jag kan få återkomma med lite frågor om tips hur man gör när man förankrar det etc.

Du frågade om jag hade sålådor med undervärme. Det har jag inte för jag har inte behövt det. Jag placerar mina sådder ovanför ett element eller under växthusbelysningen i mitt växtrum där jag stänger dörren och drar på extra värme och då får närmare 25 grader. Men jag har också planerat att pröva låda med undervärme då jag planerar att så mycket mer nästa år.

Önskar dig en jättefin helg!

Kram
Anita

LINDA sa...

Hej!

Jag odlar i 60-liters hoar, sådana där som hästar kan få sitt foder i. Finns till exempel på Granngården.

Självklart får du fråga. Låter så roligt att planera för växthus. Vi hyrde en grävmaskinist som grävde en grund. Växthuset är förankrat i betongplintar. Kan bli mer teknisk än så om jag frågar maken. Han är arbetsledare på ett byggföretag och vet vad han gör. Fast jag minns att han svor en del över beskrivningen till "byggsatseb". Grannarna bleb färdiga med sitt för några dagar sedan och de var inte heller alltför imponerade av beskrivningen ;) Men växthus blir det till slut :)

Kram
//Linda