22 april 2013

Lockfågel av skrot

I höstas intervjuade jag en konstnär och blev överförtjust i hennes skrotfåglar. I synnerhet fågeln hon hade på grindstolpen. Hon kallade den för lockfågeln eftersom den skulle locka till sig besökare.

Jag kunde inte släppa de där skotfåglarna och en riktigt snöig vinterdag då jag inte alls borde ha åkt så långt ut på landet kom jag tillbaka för en egen fågel. Och jag fick faktiskt köpa lockfågeln, som har stått i boden ända tills i går.

Problemet var bara vad den skulle heta här hemma hos oss. Vi har ju inga grindstolpar och även om vi hade haft det så var placeringen redan klar – på brunnen. Men pippin har fått behålla sitt namn. Efter en stunds funderande kom jag nämligen på att det ju faktiskt är ett lock på brunnen.

Allra bäst är att jag har fått en ny odlarvän i konstnären. Vi har redan bytt fröer till tomater och chilis. Jag har besökt hennes växthus och ser nu fram emot hennes besök i mitt.

5 kommentarer:

Helens trädgård sa...

Men sååå snygg lockfågel!
Helt i min smak :=)

Kul med nya vänner som delar ens intresse.

Ha en fin dag!

LINDA sa...

Tack :)

Grön skön passion sa...

Det var en skojig pippi :-)

Juteväven har jag köpt på Jula men brukar finnas på alla de stora blomsterbutikerna, Rusta och K-rauta. Klippte själv ut remsorna och zizkzackade kanterna.

Drippdroppkram / Therése

Kerstin sa...

Jag kan bara hålla med dig. Den är helt underbar ju! :-) Riktigt kul med rolig trädgårdskonst som ändå smälter in lite sådär lagom...

Ulla sa...

Hej Linda!

Vilken härlig blogg du har. Jag hittar massor av intressant läsning.
Jag gillar ju växthus också, har ett litet uterum där jag odlar lite blandat. I år har mitt ena barnbarn och jag sått melonfrö. De har redan grott. Vi får väl se hur det går sen :)
Tack för din kommentar!

( Jag har en växtblogg också men den är inte uppdaterad på länge:
http://langberg.wordpress.com )