28 april 2013

Det fyller på i växthuset

Jag sitter i växthuset och bara njuter av kvällssolen. Vilken dag! Vilken helg!!

I går skulle jag göra i ordning jordgubbslandet och upptäckte att det inte var något annat än ett land fullt med kirskål. Nu bor alla de rensade små plantorna i jordgubbstunnan. Maken har tömt pallkragarna, bytt ut den nedre mot en ny, nitat fast fräsch markväv och fyllt landet med jord. Jag har fortsatt att plantera ut tomater och har nu nio hoar med totalt 26 plantor i växthuset. Ytterligare två plantor bor i stora krukor. Dessutom har jag satt luktärterna och kejsarvindan i stora krukor som också står i växthuset. Gurkorna har skolats om till större krukor, näckrosen som börjat växa har fått näringskulor nertryckta i leran och står nu på terrassen. Ytterligare en zinkbalja har fyllts med sallatsplantor och jag har med berått mod satt ut några plantor med brysselkål i landet. En hel del jordig disk blev det också. Och djurjakt! Grannen som bor några hundra meter härifrån snickrar på en brygga nere vid sjön och märkte inte att Doris, den åtta månader gamla dvärgschnauzern, stack sin kos. Vi fick se henne på åkern – i full kareta på väg mot riksvägen. Det blev dagens sprinterlopp. Vi hann givetvis inte i fatt henne, men hon överlevde vägen och vi följde henne hem. En timma senare bet vår kanin av sitt koppel, men rundade duktigt nog huset och sprang raka vägen hem till buren. Dessutom har vi hört både rördrom och storspov ifrån vassruggarna.

Nu njuter jag som sagt av kvällssolen, av siken som pappa drog upp och rökte häromdagen och av boken som en kollega lade på mitt skrivbord i torsdags. Det är en roman om en äldre kvinna som lämnar Sverige för sin dröm om att leva i London. Den verkar riktigt rolig och passar bra eftersom grannen på andra sidan skogen och jag åker till London om en och en halv vecka. Någon som har tips på fint att se för den som gärna odlar grönsaker och trivs i trädgårdsbutiker? Stadsodling i centrala London? Skulle vara väldigt roligt att åtminstone få se en charmig kolonilott!

6 kommentarer:

Växthuset Fridlyst sa...

Hej Linda, jag bodde i London för tio år sen och mitt favvoställe var oavsett årstid Kew gardens, det är lätt att åka till då man tar tunnelbanan till Richmond och går fem minuter. Underbart! Sedan finns det superfina små trädgårdar och lite mindre kända parker mitt i stan också. Det finns mycket info på nätet tror jag. Kram Sarah


Anita sa...

Du verkar haft en händelserik men härlig dag :) Här har det blivit lite ändrade planer. Växthuset får vänta till nästa år och istället ska vi satsa på en avenbokshäck och en ny upphöjd rabatt.

Härligt att åka till London! Jag ska till England på trädgårdsresa och Chelsea Flower Show den 22 maj. Det ska bli helt underbart. Hoppas du kan få lite tips om trädgårdsodling i centrala London. Det finns helt säkert. Annars finns ju alltid Kew Garden, Kensington Garden och liknande att besöka.

/Anita

Lotta sa...

Vad du har jobbat och vad fint det ser ut!!!! jag har ägnat eftermiddagen åt växthuset och jag är väldigt lycklig över att allt lever efter 5 dagars semester!
Ha en rolig valborg!
Kram Lotta

Unknown sa...

Hej igen,

Kom på en följdfråga ang de baljor du har i växthuset, för du har precis som jag kommer ha sten i växthuset o jag undrar om du gjort hål i botten eller i sidorna o vad har du i botten, lecakulor kanske?

Tacksam för svar!

Annica sa...

Fullt upp med andra ord! :)

LINDA sa...

Så skönt med semester, Lotta! Gissar att den var välbehövlig :)

Japp, det är definitivt fullt upp!

Kram
//Linda