25 februari 2013

Underbart underbart underbart!!!

Vilken underbar söndag det var i går. Sex och en halv timma i växthuset och alldeles soldränkt. Börjar undra om glaset verkligen inte är lite genomsläppligt – när det var läggdags upptäckte jag att ansiktet var rött. Inte så att det sved, men ändå ... Katten och kaninen fick också vara med och njuta av värmen. Fast lite farligt var det. Våren kändes så nära att jag drabbades av frögalenskap. Tydligen är åtta nya chilisorter på väg hem till mig och i dag ska jag och grannen beställa en massa fröer ihop – för min del blir det arvesorter av olika grönsaker som enligt Lena Israelsson ska vara outstanding. Frågan är bara var allt ska få plats. Har börjat väcka idén hos maken att ett eller ett par pallkrageland till nog kommer att behövas.

6 kommentarer:

gunsan sa...

Haha frökataloger är bland det farligaste som finns.Jobba på nu med att få maken med på nya pallkragar.Kram.

Fullblodsekologen sa...

Vilken ljuvlig bild! Ang salladen: Har sett att Runåbergs har denna "Maravilla de Verano, ekofrö". Hade tänkt att köpa fröer för att prova att odla till sommaren men de är tillfälligt slut, står dock att de får in nya i februari så de är väl på gång. Den är fantastiskt god, sprött krispig med underbar smak. Ha en fortsatt fantastisk dag/Annelie

Lenas trädgård sa...

hej, här kommer Bananmuffins-receptet!
ca 18 st stora formar:
300 g smör(riktigt)
2 dl socker
4 ägg
1 dl mjölk
6 dl dinkelmjöl, siktat(eller vanligt vetemjöl, men jag använder alltid dinkel-)
2 tsk bakpulver
ca 4 väl mogna bananer - mosade
Jag vispar smör, socker vitt o pösigt(igår hade jag inte tillräckligt med smör, så jag hällde i rapsolja i smeten o vispade färdigt) Rör i äggen ett i taget. Tillsätt vaniljsocker o mjölk. Och så blandas mjöl o bakpulver o röres i. Sist de grovt mosade bananerna. Fyll stora muffinsformar, in i ugnen 200 grader ca 15 min. Klart - ät och njuuut!Lätt som en plätt!
Kram Lena

Lotta sa...

Hur jag lägger in mina bilder??? Först lägger jag dem i en mapp som bara innehåller de bilderna som ska läggas in, sen går jag in under "Nytt inlägg", ställer markören så att bilderna ska komma i mitten och sen hämtar jag dem i den ordningen jag vill ha dem och sen lägger jag in alla på en gång, sen klickar jag på en bild i taget för att göra dem större och sen lägger jag till text om jag vill ha det (även då har jag ställt in markören på mittenläget)sen kan du ändra avståndet mellan bilderna genom att ställa markören där du vill ändra och klicka på "enter"
Det är bara att testa sig fram du behöver ju inte publicera testinlägget om du inte blir nöjd.
Lycka till.
Kram Lotta

Jo sa...

Jag var också i växthuset, men satt mest och bara njöt. Idag fick jag hem Thompson & Morgans frökatalog men det vete tusan om jag vågar öppna den.. ;)

LINDA sa...

Tack för tipset, Annelie. Och tack för receptet, Lena.

Jag hängde inte riktigt med om bilderna, Lotta. Använder du Picasa? Jag kör direkt från datorns skrivbord.

Kram
//Linda