20 februari 2013

100 krukor

I går var jag på pysselkväll. Jättemysigt. Först åt vi tapas och sedan knåpade vi. Smycken tillverkades och spetsar knypplades. Jag ville egentligen göra lyktor till trädgården och två blev gjorda, men framför allt tillverkade jag papperskrukor.

Det är ju så tråkigt och monotomt att snurra ihop dessa krukor. Men ingenting jag har testat kommer ens i närheten av att vara lika bra och praktiskt. Så jag river tidningspapper och snurrar. River och snurrar. Och det gick definitivt lättare när jag hade trevliga personer att prata med.

Ett hundra krukor blev gjorda i går. Så skönt! Så härligt att veta att de finns och att bara kunna fylla med jord och peta ner fröer när jag har lust. Behöver säkert lika många till, men det här är en bra början. Känns så lyxigt!

7 kommentarer:

Humlans Lott sa...

Heja :o)

Mia sa...

Har alltid trott att de där "krukorna" inte håller ihop över tid med vattning osv. Hm kanske ska införskaffa en iaf och testa. Blir klart nyfiken. :) När du sen planterar om/ut stoppar du då ner hela papperskrukan i jorden?

LINDA sa...

Hej!

Papperskrukorna håller. När det är dags att plantera, trycker jag ner minsta modellen av pet-flaska i jorden och ploppar ner papperskrukan. Fiffigt och väldigt smidigt!

Solsken
//Linda

Salix sa...

Har du en sån där trä-mall som du snurrar runt eller hur gör du dem?

Lotta sa...

..och jag ser fram emot att se allt du ska så i dem :-) Jag fick nya frön från Runåberg idag så nu ska det sås igen!
Kram Lotta

gunsan sa...

Nej men oj så flitig du har varit.Bra att ha dom där.
Kram

ulrika sa...

Vad roligt, det är härligt när man kan börja så, då är våren på väg.