6 januari 2013

Omskolning pågår

I dag har jag skolat om chili- och paprikaplantor. Jag äter ju knappt chili eftersom jag inte är så förtjust i stark mat, men jag gillar att titta på de vackra frukterna. Paprika tycker jag är lite svårt, eftersom det inte brukar bli så många frukter på plantorna. Om någon har tips på hur man blir en bättre paprikaodlare så skulle jag bli jätteglad!

7 kommentarer:

Veronica sa...

Haha! Jag gillar inte heller stark mat och odlar inte chili. Men jag stoppade ner frön från köpt snackspaprika i våras. Den hann såklart inte mogna men nu står den inne i vinterträdgården och jag hoppas den kommer att överleva tills nästa säsong!
Det finns en bloggare som typ bara skriver om chili. Just nu kommer jag inte ihåg vem men ramlar jag över henne så meddelar jag dig!

Kram

Lotta sa...

Nu blir jag lite avis...mina har inte kommit upp än... Ett bra paprika tips är att knippsa bort de första blomknopparna för då grenar de sig bättre och sen måste man plocka frukter hela tiden så att de inte lägger av med blomningen..då kommer du att få mycket. Jag skivar alltid och fryser in vilket är superbra att ha till grytor, pizza o.dyl.
Lycka till.
Kram.

Humlans Lott sa...

Jag gillar chili! Köpte ett gäng fröer av nån på Tradera i förra våren. Typ nu till nyår kunde jag smaka på de första frukterna... och de var som små paprikor. Gissa om jag blev besviken! Jag vill ha hetta, inget meseri... Ja, ja... men du verkar ju ha fått till många spännande sorter.

Ha det fint!

LINDA sa...

Nu blir jag jättenyfiken, Veronica. Vad är snackspaprika? Och var hittar jag frö? Vill gärna ha tips på sorter :)

Tusen tack för tipset, Lotta. Måste försöka komma ihåg det.

Mesiga sorter – jag hade blivit överlycklig :)

Kram
//Linda

Janne (Ginflyer) sa...

Hej Linda. Long time no see... Är tillbaka i nörderiet med odling och bloggande nu efter uppehåll i ett år. Kul att se att du fortfarande håller på. Är det inte dags att ta bort texten om nybörjare i din bild på första sida? Du är ju nästan proffs vid det här laget väl? ;)

Titta gärna förbi igen på bloggen om du har lust.

http://ginflyer.chilipeppar.com

LINDA sa...

Kul att du är igång igen!
//Linda

Laura sa...

Hej Linda!
Jag är också tillbaka efter en liten uppehåll. Är sen med chilisarna då jag hade inte tänkt att odla dem i år, men det gick sådär! :) Vad spännande Blue Christmas ser ut! Har du några fröer över?
Solsken till dig!
Laura