26 januari 2013

Döda blommor

Det är så fint med primulor, men är det någon som vet hur man sköter om dem så att de klarar sig i mer än en vecka? Längre än så står de visst inte ut här hemma hos oss.

5 kommentarer:

Ulrika sa...

Nä tyvärr! Här håller dom inte ens en vecka, supertrist nu när man vill frossa! Hoppas du får goda råd!

Kram

Ulrika

Grön skön passion sa...

Mycket vatten och vill inte stå för varmt, t.ex under ett element.
När blomningen har avtagit så försök att hålla liv i plantan genom att fortsätta med vatten och näring i ett så svalt rum du bara kan få fram. Klarar du det så kan du plantera ut den i trädgården så får du en perenn viva.

Kram /Therése

Lotta sa...

Är du galen...har du redan knopp i chilisarna??? jag blir grön av avund :-) vill se bilder...
Kram Lotta

Växthuset Fridlyst sa...

Jag tror primulor vill ha rätt svalt (10-18 grader), inte stå i direkt solljus, fuktig luft (fast spraya inte på den) och får inte torka ut - eller ruttna bort. Vilken utmaning säger jag bara! Jag frösår en massa olika typer av primulor för att ha i trädgården, skulle misslyckas direkt med inomhusvarianten. Lycka till! Kram Sarah

LINDA sa...

Hej!

Tack för tipsen. De på bilden lever än, men särskilt roliga ser de inte ut. Deras föregångare fick flytta ut i boden där det är åtta grader och där ser den faktiskt ut att ha återhämtat mig. Funderar på om jag inte skulle viga något litet hörn av en rabatt åt primulor. De är ju så fina!

Kram
//Linda