14 januari 2013

Dela bod med ett vildsvin?

Jag brukar skoja med maken och säga att han bara skjuter på stenar när han jakar. Men i lördags kom han hem med den här. Kanon med tanke på att jag har tiggt om vildsvinskött hur länge som helst. Det är det godaste köttet jag vet – särskilt när det kommer från en så här liten. Men nu vill han hänga den i min blomsterbod, eftersom temperaturen är bra där. Inte riktigt vad jag hade väntat mig. Vill ju inte dela mitt älsklingsställe med en död vildgris. Blommorna kanske svimmar och dör. Så nu hoppas jag på ordentligt mildväder så att det kan hänga kvar i makens oisolerade bod och att trikinprovet ska komma tillbaka negativt. Frågan är bara hur vi ska lyckas trycka in kultingen i frysen. Senast i förrgår sa jag att det inte ens går att få in ett blåbär till …

7 kommentarer:

Susann sa...

Inte dumt när man får hem med lite vilt. Själv gillar jag hare & rådjur bäst.

Anita sa...

Oj, vi får hoppas det går bra med allt ... blommor, trikinprov och plats i frysen. Om det inte går in ett blåbär till blir det inte lätt att få in ett vildsvin :)

Tack för besöket hos mig! Kul att hittade min länk igen. Tråkigt när det blir problem med blogghotellet, hoppas det ordnar sig.

Jag sådde mina första chili igår och ska så en ny omgång ikväll (du verkar ligga långt före mig). Jag behöver inte så Blue Christmas för jag har två jättefina plantor sedan förra året. Det ska bli spännande att följa dom.

Lycka till med vildgrisen :)

Kram
Anita

Veronica sa...

Visst var det så att jag lovade meddela dig om jag kom på vem det var som bloggade så mycket om chili?? Nu har jag hittat henne: http://miastradgard.blogspot.se/

Håll till godo :)

Fröken Kråknäs sa...

Mmm, så gott! Yngste sonen jagar sin första säsong i år, men har tyvärr kommit hem tomhänt hittills. Jag väntar och väntar...

Kram Katarina

Grön skön passion sa...

Vi får väl hoppas på att blommorna är för små, för att förstå vad de ser..hihi...

Kram / Therése

Jo sa...

Hua! Köttet är gott och det är bra att de blir färre, men det är bra läskigt att se dem sådär. :)
Men jag fattar ju att det är sådär köttet (som jag älskar) kommer till tallriken så jag skulle inte tacka nej till en död gris i min bod ;-)

LINDA sa...

Blommorna dog inte av skräck. Trikinprovet kom tillbaka negativt och köttet ligger nu i frysen. Fast det blev inte mer än ett knappt kilo på den här lilla kultingen.

Förstår din känsla Jo. Fast jag försöker intala mig att det är bättre med djur som har gått fritt. Just den här lilla grisen förlorade sin mamma och sitt syskon i höstas och har varit lite vilsen och inte riktigt vetat var den ska ta vägen. Maken var i alla fall rätt säker på att det var den kultingen han sköt.

Ha en fin dag!
//Linda