26 december 2012

Mer chili

I dag har en av mina bästisar från låg- och mellanstadiet och hennes man varit på besök. Väldigt trevligt. Jag tror att det är så länge sedan som två år sedan vi sågs. Han gillar att odla chili och hade med sig fröer, så nu ska jag peta ner Early Long Slim cCayenne, Peperone Picante och Nepalese Bell i jorden.

Bland de redan sådda har ungefär hälften tittat upp. Fireworks verkar vara mest ivrig. Tyvärr så är skotten rangliga och ljusgröna på grund av ljusbrist. Men jag vill ju inte sätta dem bland penséerna där bladlössen härjar friskt. Fast kanske att jag borde göra ett lock med massor av supersmå hål så att jag ända kan ha mina chilisar under lysrör. Någon som har något smart råd att dela med sig av?

5 kommentarer:

Grön skön passion sa...

Kan du inte skifta om sådderna? Eftersom penséerna redan kommit så långt så kanske de kan stå med mindre ljus...bara en tanke. Annars kanske de kan stå tillsammans med fiberduk över chilin?

Kram / Therése

Grön skön passion sa...

Kom på ett sätt som igentligen bär emot men NU är det nödens nöd...om du ska förodla mera inomhus, vilket jag antar att du tänkt. Bli av med bladlössen en gång för alla...Bayer sprayflaska mot skadedjur "Provado" finns i mataffären. Men bara om du uttömt alla andra möjligheter....och det verkar du ju gjort.

Kram / Therése

Lotta sa...

Här får du mitt favoritrecept på pannacotta, du får själv göra om det till passande antal porttioner.
25 portiner:
10 gelantinblad
1 l vispgrädde
2 dl socker
1½ msk vaniljsocker
1 l matyogurt
Blötlägg gelantinbladen. Koka upp grädde och socker och låt det svalna lite. Krama ur gelantinet och smält det i gräddblandningen och rör sen ner vanilj och yoghurt.Häll upp i portionsglas och låt stelna i kyl.
Mixa valfria bär med lite socker och toppa med det innan servering.
Panacottan jag visade är upphälld i gröna engångsplastglas, allt för att spara disk! och lingonriset är fast tejpat utanpå glasen. Visst blev det fint!
Lycka till! Jag har köpt såjord idag så i morron blir det nog sådd:-)
Kram.

Carolina sa...

Extraljus kan ju även ges med lågenergilampor, kanske inte riktigt lika bra som växtanpassade lysrör men bättre än inget.

LINDA sa...

Tusen tack för tipset Thérese och för receptet Lotta!

Kram
//Linda