26 november 2012

Finaste julrosen

Den här julrosen är min absoluta favorit. Köpte den på en trädgårdsmässa för två och ett halvt år sedan och nu blommar den för första gången sedan dess. Den syns tyvärr inte jättebra inifrån eftersom blommorna är aningen nedåtböjda, men den är definitivt värd att lägga sig på mage för.

8 kommentarer:

Lotta sa...

Wow, vilken skönhet, jag har 2 som inte alls vill sig ska nog plantera om dem till våren. Så fint du advents fiffat och vilka amaryllisar!!! Här ska börja fiffas idag!
Kram Lotta (var hittade du den fina ljuskronan??)

gunsan sa...

Ja du den var fin.Min vita Julros blommar så snyggt nu.Gillar.

LINDA sa...

Tack!

Mina vita såg jag från köksfönstret i går, men jag har inte varit där och tittat. De står lite snårigt halvvägs in i dungen. Ska nog gå dit och se om de finns knoppar på dem :)

Ljuskronan kommer från Indiska.

Solsken
//Linda

Lenas trädgård sa...

Snygg! Mina vita o röda i perennarabatten har inte börjat blomma än. Bara de nyplanterade i växthuset. Jag har faktiskt ingen tur med Julrosor utomhus. Den röda brukar dock blomma, men inte förrän på nyåret...Din snygging är säkert för svårodlad för mig.
Ha det bäst! lena

Timjan och Kaprifol sa...

Så vacker! Jag blir lite avundsjuk på er som har trädgårdar även om vintern. För övrigt vill jag bara berätta att jag följer din blogg i princip dagligen. Den är väldigt snygg, lagom personlig, trevlig, innehållsrik och lärdomsrik. Hej då!/Eva

Anita sa...

Men, tänk att du har en julros som blommar redan nu. De vita Helleborus niger brukar ju kunna komma på vintern men Helleborus orientalis (tycker jag det ser ut som) brukar ju inte komma förrän på våren. I varje fall hos mig. Grattis till blomningen. Hoppas den sparar några knoppar som kan slå ut på självaste julafton. Det vore väl en fin julklapp.

LINDA sa...

Jag brukar inte heller lyckas med julrosor. Röda låter fint!

Tusen tack Eva! Jag blir riktigt rörd och jätteglad!

Det är flera knoppar på G, så jag håller tummarna. Vi ska visst få elva minusgrader i nästa vecka - då tar jag in den i boden.

Kram
//Linda

Min plats i solen sa...

Så fin! :) Själv får jag beundra de där på avstånd då jag inte vågar ha dem i rabatten pga katterna. Då är det härlig att få njuta av dem hos er andra istället. :)

Njut av din fina julros och sköt om dig Linda.

Kram Lotta