20 oktober 2012

Russinen är färdiga

Att rensa russin är inget kul, men det är väldigt trevligt när det är klart.

Jag har två vindruvor. Den ena sorten är kärnfri, söt och jättegod. Den andra sorten heter sockerdruva och är sur. Den äter vi inte så gärna. Så efter att ha smakat och insett att den är lika sur i år som förra året, lade jag samtliga klasar i ört- och svamptorken. Lade i lite chili också när jag ändå hade den i gång och har blivit alldeles lyrisk i näsan varje gång jag öppnat dörren. Det doftar nästan som äppelpaj med en kryddig underton där inne.

Tyvärr tar det några dagar att torka druvor till russin, så jag känner mig lite som en miljöbov. Å andra sidan ska boden värmas upp, så torken får fungera som värmekälla de dagar den är igång. Och russinen blir jättegoda. Trots att druvan är sur. Fast kanske är det just därför. Jag tycker att köpa russin är lite väl söta. De är i stället perfekta med sin aningen syrliga smak.

4 kommentarer:

Fröken Kråknäs sa...

Egna russin låter inte dumt. Jag håller med dig om att de vanliga köperussinen är lite för söta.

Jag har velat ha en tork men det har aldrig blivit av, men det låter onekligen praktiskt.

Ha en fin lördagkväll!
Katarina

Veronica sa...

Men vilken bra idé du kom med så här på lördagskvällen. jag satt just idag och funderade vad vi ska göra med alla druvorna som är färdiga nu!!

Må gott!

Anita sa...

Oj, så läckert med egna russin. Kul att kunna odla vindruvor dels för att äta som dom är, dels för att göra russin av.

LINDA sa...

Visst är det fränt att det fungerar!

Solsken
//Linda