7 oktober 2012

Min första majs

När vi kom hem från fika hos vänner i dag upptäckte jag att solroslandet till slut står i full blom. Det är mest grannarna som får njuta av utsikten, eftersom landet ligger i fel läge för oss, men det är ändå trevligt. När jag gick dit för att titta hittade jag tjocka kolvar på majsplantorna. Jag hade inte trott att det skulle bli något, eftersom de kom i gång så sent, men när jag skalade kolvarna upptäckte jag en finfint smörgul insida. Nu känner jag mig pösigt stolt. Har bara försöka odla en miniatyrvariant tidigare, så det här är mitt allra första försöka att odla ”riktig” majs. Var tvungen att provsmaka direkt, så maken och jag kokade till lunch och åt i växthuset. Så gott! Krispiga och riktigt söta. Tänk vilken glädje man ändå kan ha av sin trädgård.

4 kommentarer:

Mia sa...

Drömmen om ett växthus ska bli sann och nu susar jag runt och skaffar mig så mycket info som möjligt. KAn inte bestämma mig för hur stort jag vill ha/behöver. Så nu undrar jag... Hur stort är ditt växthus? Är du nöjd med den storleken? Om inte, varför?

LINDA sa...

Hej!

Mitt växthus är på 11 kvadratmeter. Jag är nöjd med den storleken. Visst skulle det ibland vara roligt med ett större växthus, men jag har egentligen inte behov av det. (I synnerhet inte när det ska städas). Att vi valde den storleken beror på att vi tycker att växthuset på det sättet blev lagom stort i förhållande till huset - ett större växthus hade sett konstigt ut. Det jag i år har i växthuset är 18 tomatplantor, två gurkor, två vinstockar, mängder med chilisar och två paprikor och lite annat. Allting odlas i krukor och hoar. Växthuset har stengolv och vatten och el är draget till växthuset. Jag har sex öppningsbara takfönster varav fem öppnas per automatik. Ett har jag valt att kunna öppna och stänga som jag vill, så där har jag ingen automatik.

Lycka till!
//Linda

Mia sa...

Tack för ditt svar! "Alla" säger köp så stort du får för annars kommer du ångra dig. Men 15 känns väldigt stort för vår tomt så ditt svar var riktigt bra. :-)

LINDA sa...

Så bra att jag kunde fungera som motvikt :)

//Linda