18 oktober 2012

Många och små

Oj, så mycket tomater. Ildi ger nästan som vindruvsklasar av små, små, gula tomater. Första gången jag smakade tyckte jag inte att de var något vidare. Ganska trista i smaken. Men sedan har jag tyckt allt bättre om dem. Och så är de nästan lite frasiga, utan att för den skull kännas hårda. Rätt trevliga tomater som jag kanske kommer att odla igen. Jag är dock inte säker.

5 kommentarer:

Veronica sa...

Fina..... mina börjar äntligen att bli röda nu när jag tagit in dem :)

Tack för den snälla kommentaren ;)

//Veronica

Anita sa...

Den tomaten tror jag att jag också har (eller rättare sagt haft för jag har skördat alla mina tomater). Om det är den så heter den Ildi, inte Udi. Om du köpt fröerna från Lord Nelson så förstår jag att du tror att den heter Udi för det ser ut som det står det på påsen.

Jag märkte upp alla mina sådder med namnet Udi. Sedan råkade jag titta i deras katalog och såg att den skulle heta Ildi. Började googla och upptäckte att Ildi var det korrekta namnet. Har funderat på att skriva till Lord Nelson och tala om att dom borde skriva ut namnet så att det går att läsa (dom har ju valt en tjusig men oläsbar font). Har en annan sort också som heter Chocolate Cherry men läser man på påsen ser det ut som om den heter Chocolate Chemj.

Men för att övergå till tomaten. Det var den som gav mest skörd hos mig. Jag har mina tomater ute och övriga har inte trivts så bra med den regniga och många gånger lite kyliga sommaren. Men Ildi kommer jag nog att satsa på igen.

Önskar dig en fin avslutning på veckan och en trevlig helg. I början av nästa vecka skickar jag Blue Christmas till dig.

LINDA sa...

HAHAHAHAHA!!! Är imponerad av att du upptäckte det. Jag var genast tvugngen att gå och kika i fröpärmen och visst är det Lord Nelson. Men hur det ska gå att utläsa Ildi har jag inte en aning om. Inte undra på att jag tycker att Udi är så lika mina Ildi - köpte fröer från Impecta ;) De såg betydligt godare ut i Impectas katalog än på bilden på Lord Nelsons påse.

Ser fram emot fröer. Har tagit in en Red Bitch för slakt i dag - så fort fröerna har torkat lite kommer de på posten. Borde också bli i början av nästa vecka :)

Ha en skön kväll :)
//Linda

Landbohaven sa...

Jeg kom bare lige forbi.
Godt billede af de smukke høns på dit forige indlæg.
Tak for kigget.
Ha´ en god aften

LINDA sa...

Tack! Kul att du hittade hit och välkommen åter :)

Solsken
//Linda