14 oktober 2012

Alldeles för het!

 Fy, vilken hemsk liten chili. Men den var ju så vacker där den hängde på plantan. Eftersom jag har tuggat i mig flera bhut jolokia utan att grimasera allt för mycket, så trodde jag inte att en gul chili med namnet hot lemon kunde vara så farlig. Jag satte tänderna i den och tyckte mest att den smakade som vanlig paprika. Testade några kärnor också, men de var inte heller starka. Jag pillade ut kärnorna för att ha till utsäde i vinter och fick för mig att jag skulle smaka det vita i mitten inuti chilin. Jösses Amalia! Vilka små otäckingar!! I min mat hamnar de inte – möjligtvis kan jag sälja dem till någon tortyrkammare i Guatemala. Hoppas innerligt att läpparna slutar svida snart!

9 kommentarer:

Anita sa...

Hej Linda!

Kul att du hittade min blogg och att du hittade mitt inlägg om brysselkål. Jag har odlat det i år också. I år gick det trögt pga den tröga sommaren. Men nu har jag en hel del huvuden att skörda. Förra året så skördade jag på självaste julafton så att vi hade till julbordet, det var en enorm känsla.

Dom trivs väldigt bra i en vanlig pallkrage som jag fyller med vanlig planteringsjord på påse och kogödsel på påse. Dom behöver inte alls lerjord är min erfarenhet. Ett litet tips är att toppa dom i slutet av augusti om man ser att huvuden är väldigt små. Då slutar den att växa och lägger all kraft på att utveckla huvudena. Jag gjorde så i år och det har fungerat jättebra.

Den sort som fungerat bäst för mig är Masterline F1.

Du frågade också om Blue Christmas. Jag skickar efter alla mina chilifröer från Örtagården. Dom har jättestort sortiment med många spännande sorter.

Roligt att du hittade min blogg så att jag hittade din. Du har en jättehärlig blogg och nu ska jag titta vidare hos dig.

Ha det gott!

/Anita

LINDA sa...

Tack för tipsen! Ska testa din sort i sommar och beställa från Örtagården :)

Roligt att du gillar bloggen!

Ha det så gott du också!
//Linda

Anita sa...

Tack för tipset om baconlindad brysselkål. Ska definitivt testas.

Annica sa...

Elda upp böcker! Du borde få smisk :)

Veronica sa...

Huvva.....stackare! Hoppas det har lugnat sig nu!

Mamma Mimmi sa...

Vi gjorde precis samma upptäckt förra året och då hade jag som vanligt lyckats gnida in både händer och kinder i eländet, Varför lär jag mig aldrig?

I år har jag tagit in ett par chiliplantor för vinterförvaring och en Whippersnapper. Hur är det du brukar vinterförvara dina? Bästa tipset för dahliaknölarna?

Jag tyckte ju inte att jag fick till någon odling i år, men nu ligger jag här ledbruten efter att ha spenderat en hel dag med att "göra vinter". Nu är det iaf klart!

Kram

Lotta sa...

1. Ta alldid bort de vita hinnorna +kärnorna, där sitter den starkaste smaken-
2. Börjag smaka i "toppen" alltså längst bort från skaftet, där är de alltid mildast, ju närmare skaftet du kommer ju starkare blir de.
3. Har du fått för mkt hetta i munnen, ögonen, fingrarna så mildras det lätt med yogurt, ta aldrig vatten då blir det bara värre. Yogurt funkar även i ögonen ..jag vet!
4. Om du maler eget chilipulver är det inte att rekomendera att andas in dammet!
Jag har fått 2 röda "Linda" nu, men har inte smakat dem än, har du???
Ha en fin star på veckan , en liten blombukett förgyller alltid tillvaron.
Kram Lotta

Anonym sa...

Älskar hot lemon!! Jag har den i allt.. Till kyckling, fisk och köttfärssås fungerade den också utmärkt i :)

LINDA sa...

Läser era kommentarer och skrattar. Chili, alltså ;)