10 september 2012

Stenfåglar och jordgubbar

I dag intervjuade jag en konstnär och blev alldeles förtjust i hennes fåglar. I synnerhet Bellman, en fågel av gråsten med en ringklocka på huvudet och stora fötter av armeringsjärn. Den vill jag ha i min trädgård – hoppas bara maken går att övertyga om pippins förträfflighet. Stötte på en väldigt spännande grönsak också hos konstnären. Svärdottern är från Mexico och hade haft med sig fröer till Sverige. Plantan och blommorna ser ut som physalis, men inuti växer det något som liknar en grön tomat – nästan som en golfboll i storlek. Spännande! Är nästan säker på att det är sådana som kallas tomatillo. Har bara sett dem på bild innan. Bäst av allt var att hon hade mogna jordgubbar – riktigt goda, remonterande jordgubbar. Vilken tur att de sprider sig med revor. Fick två självplanterade med mig hem och funderar nu som bäst på var jag ska sätta dessa finfina gubbar.

2 kommentarer:

Jo sa...

Jag har faktiskt odlat tomatillo i år. Vet inte riktigt vad jag ska göra med dem när de mognar (OM det nu hinner mogna, de skulle nog ha haft växthus hela tiden, inte bara från början av september... Spännande dock, att se vad det är för nåt!

LINDA sa...

Jag googlade lite och hittade en sida där det står att man i Mexico gör Salsa Verde på tomatillo. Fast om jag ska vara ärlig så förtstod jag inte vad alla ingredienser var ;)

//Linda