26 september 2012

Rosiga lönnlöv

Jag har länge längtat efter att få pyssla tillsammans med andra och flera gånger frågat folk som bor runt omkring om vi inte skulle starta en pysseljunta. Men så går tiden och det blir inte av. I somras började jag dock prata om det med ett par andra grannar och nu har vi äntligen kommit till skott. I går var vi sex stycken som träffades hos grannen på andra sidan skogen. Vi åt snittar, paj, äppelkaka och lavendelsnitt, och så pysslade vi. Någon stickade, en gjorde julpynt och värdinnan tovade en snögubbe. Själv vek jag en bukett av lönnrosor. Testade för ett par år sedan när jag såg en sådan på Anne-Lies blogg ”Skaparglädje”. Gjorde en då och hade tänkt göra en även förra året, men kom på det lite för sent när löven redan trillat ner och blivit bruna. Blev påmind på en annan blogg i helgen och samlade löv i måndags. Så roligt. Och så fint på köksbordet. Hoppas att den ska stå sig länge.

Här finns en beskrivning om du vill testa att göra egna rosor :)

7 kommentarer:

Monzan sa...

Vilken fin "ros"bukett! Tyvärr hinner jag knappast att märka att det är höst för vi renoverar inne, så det blir ingen bukett för min del, men jag ska bokmärka beskrivningen, så kanske jag kan komma ihåg att göra en nästa år istället!
//Monzan

Annica sa...

Visst är dom fina! Jag testade för första gången förra hösten...för sen jag med :) Så jag ska nog också göra nya med lite färg på :) Dina var jättefina!

Lotta sa...

Jisses så fint och så kul det verkar och vad bra att få en beskrivning för jag blev verkligen sugen på att göta en också!
Ha en bra kväll.
Kram Lotta

Sylvia sa...

Jättefina "rosor". Jag ska gå på lönnjakt idag. Tack för tipset!
/ Sylvia

Sylvia sa...

Jättefina "rosor". Jag ska gå på lönnjakt idag. Tack för tipset!
/ Sylvia

Frejda sa...

Vilken kul idé. :-)
Den lånar jag till nästa år då jag kanske är kvar i stugan lite längre och kan förse mig med allsköns löv.

LINDA sa...

Tack för alla snälla kommentarer. Hoppas ni lyckades! Det är ju inte så svårt när man väl sätter i gång - även om blommorna ser avancerade ut för att komma ifrån lönnlöv. Min bukett är torr vid det här laget, men jag har sparat den. Tror att den kan stå sig hela vintern på det sättet. Fast löven jag hade runt om ser inte så fina ut.

Kram
//Linda