12 september 2012

Dagens tomatskörd

Hm … det här är dagens tomatskörd. Och då fick jag ändå slänga en del övermogna som hade spruckit och börjat mögla. Nyss var det ju så få tomater, men med 19 sorter i växthuset blir det visst mycket till slut. Kanske inte ska ha riktigt lika många nästa år. Min litteratur- och historielärare från gymnasiet träffade häromdagen en kvinna som hade 54!!! sorter i sitt växthus på 15 kvadratmeter. Hur är det möjligt? Hon har nog ingen fikahörna. Och så tar hon nog fram sin machete varje gång hon öppnar dörren och går in för att vattna. Själv tänker jag börja fylla frysen, för så här mycket klarar vi inte av att äta upp.

5 kommentarer:

Lotta sa...

Härligt och vackert, har du någon favorit kan vi gärna byta några frön.
Kram Lotta

Laura sa...

Hej Linda! Det var ett tag sedan jag var in i bloggvärlden (fick lite trädgårdsångest) och så kommer jag så klart direkt till din blog först av alla. Jag älskar verkligen din blog. Ville bara säga det... :)

Det är så skönt att höra det där att man kanske inte behöver 19 olika sorter :) Känner igen det! I år hade jag faktiskt bara 2 x 3 sorter och även det är nu när de mognar nästan lite för mycket. Jag kom också på att man kan frysa tomater, såg i frysdisken på ICA att det finns hackade tomater. Mycket enklare än att göra någon sås, vilket jag orkar aldrig.

Anyway, solsken till dig!
Laura

Fröken Kråknäs sa...

Mums så gott!!! och vackert!

Nu får jag ta och drömma om växthus igen.

Kram Katarina

Jo sa...

Åh, vad härligt! Jag väntar på att mina ska mogna. Jag har bara fyra sorter, så jag är lite lugnare. I år iaf ;)

LINDA sa...

Jag byter gärna tomatfrön, Lotta!

Tack, Laura! Jag tänker på dig när jag går ut i trädgården. Sommarmalvan jag fick av dig blommar så fint och du ska se irisarna - har hur många som helst och de växer så det knakar! Tänk om de blommar nästa sommar!!!

Kram
//Linda