22 augusti 2012

Lunch från trädgården

Så härligt det är att vara ledig, att krypa upp i stora fåtöljen med katt, frukostskål och duntäcke. Att känna att all tid i världen finns och att plötsligt komma på att ingen lunch finns hemma, men att hela trädgården är full av härligheter att koka pastasås på. Två bifftomater större än tennisbollar, olika sorters småtomater, persilja, luftlök – både lökar och stjälkar, rosmarin, persilja och en liten bhut jolokia-chili. Nu puttrar en pastasås på spisen. Glömde peta ner vitlök i höstas, så den fick jag ta från skåpet. Tillsatte dessutom salt, peppar, någon tesked rapsolja, en tärning köttbuljong och en matsked grädde. Ljuvligt! Vilken lunch jag kommer att få!

2 kommentarer:

Lotta sa...

Mumsigt så det förslår, här blev det potatissallad och stekt falukorv. När vi har mycket att göra kokar jag alltid en stor gryta potatis som räcker till både nykokt, stekpotatis och potatissallad....smidigt att ha klart. Här regnar det :-(
Kram Lotta

LINDA sa...

Smart! Själv längtar jag mig tokig efter potatismos! Och på att gården en mil bort ska fylla sin bod med amandin-potatis igen - den är så god. Fast tyvärr har jag hört att odling av den kräver den hel del besprutning, så jag kanske får leta vidare :/ Hoppas ni inte har det lika regnigt som vi!

Kram
//Linda