1 augusti 2012

Friterad squashblomma

Allt måste testas. Och jag har ju hört att det ska vara gott med friterad squashblomma. Låter lite märkligt, men men … i går när jag ändå hade frityrolja på spisen testade jag. Gott, men frågan är hur mycket själva blomman smakar. Fast konsistensen är trevlig. Och det är definitivt annorlunda att bjuda på! Nästa gång ska jag fylla blommorna med färskost, vitlök och lite kryddor innan jag friterar.

6 kommentarer:

Nillis sa...

Aha så spännande! Undrar hur mormor gjorde, hm.. Men jag kan tyvärr inte fråga då hon inte finns kvar här på jorden. Men jag kommer gärna och smakar dina någon dag, fniss. kram Pernilla

Huset vid vattnet sa...

Jag läste på förra året om hur man tillagar squashblomma, men eftersom jag aldrig friterar nån mat i övrigt så blev det aldrig av att jag testade. Låter godare att fylla blomman, så hade de gjort i de recept jag läste. Kram Marie

Linda sa...

hej. vilken fantastisk blogg du har. jag är nybliven radhusägare (bott i ett år) och vi planerar hur vi ska ha det ute, så spännande. roligt att ha hittat hit!

Veronica sa...

Jag har ätit det som förrätt ett par gånger i Toscana och tycker verkligen om det!! De fyller med ricottaost efter de tagit bort ståndarna! Mina blommor har börjat blomma oxå så tack för påminnelsen.... jag ska oxå testa :)

LINDA sa...

Tack, Linda!

Skulle ha varit roligt att veta hur hon gjorde, Pernilla :)

Jag brukar inte heller koka saker i olja och jag gillade inte lukten i huset efteråt. Ska jag göra det någon mer gång - vill ju testa fylld - så får det bli utomhus :)

Natti
//Linda

LINDA sa...

Ska testa med ricotta om det blir några fler blommor att laga till. Ser att min nyaste planta har drabbats av mjöldagg. Tack för tipset!

Kram
//Linda