8 augusti 2012

Det vräker ner

Jag var på middag hos min faster i går kväll tillsammans med trevliga människor och massor av god mat. Vi satt på hennes inglasade altan och kunde bitvis knappt höra varandra för regnet. Det dånade utanför och bullrade mot taket. När vi åkte hem var det uppehåll, men nu på morgonen vaknade jag till ett ihållande, men inte fullt lika kraftigt regn. Mysigt, tänkte jag. Krypa tillbaka i sängen och mysa. Sedan tittade jag ut genom fönstret och fick syn på min förkultivering av rödbetor som snart ska ner i jorden. De små papperskrukorna står i ett tråg med hög kant. Allting simmade. Likadant med mizunakålen och lupinerna. Tog det närmast tillgängliga – en knallorange fleecefilt – drog den över mig själv tills jag såg ut som ett apelsinförgiftat spöke och tassade ut i regnet. Vet inte hur många burkar och krukor jag har tömt och flyttat, men dränkt är det. Lär inte behöva vattna på ett bra tag.

4 kommentarer:

Lotta sa...

Vädret är minst sagt bedrövligt :-(

LINDA sa...

Just i dag tycker jag att det är lite mysigt. Och vi har haft det rätt torrt, så vi behöver mycket vatten – skönt att slippa vattna själv. Jag har väldigt svårt att vara inomhus, får dåligt samvete om jag är inomhuset när vädret håller uppe. I dag kan jag pyssla inomhus med gott samvete :) Men för er är det kanske dags att ta hand om åkrarna och då är det här vädret ju imte alls bra!

Kram
//Linda

Fröken Kråknäs sa...

Det har varit lite väl blött i sommar! Åtminstone i den värmländska delen av Sverige. Det har blivit många tömningar av krukor och vattenslangen har inte använts många gånger. Man kan säga att sommaren har varit full av växlande regnighet.

Fast visst kan det vara mysigt med regn när man sitter och lyssnar på det inlindad i en fleecefilt.

Hoppas det gick bra med dina växter!
Kram Katarina

LINDA sa...

Här har det faktiskt varit rätt okej. Inte så mycket regn. Och vi har fått vattna en hel del. Tror att det har med sjön vi bor vid att göra - ser ofta ut som om regnvädren väljer andra sidan.

Kram
//Linda