13 augusti 2012
Blasten tas om hand
Visst, blasten från mina grönsaker blir finfina ingredienser i min kompost. Men ända sedan jag insåg att det finns folk som faktiskt äter blast och är duktiga på att tillaga det som jag ”slänger”, så har ett litet dåligt samvete gnagt i mig. Men tack vare Snutten behöver jag inte längre ha det. Han blir så glad för allt spill från morötter, rädisor och rödbetor. Då och då får han ett blad mangold, vilket han också verkar uppskatta. Säkert en trevlig omväxling för en liten kanin som lever på slaget ängsgräs, morötter, pellets och havre.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Så söt! Så han äter morotsblasten? Det har alla mina kaniner ratat...
Precis som du skriver är mycket blast och blad ätbara, inte bara för kaniner utan även för människor. Vill du ha recept så har jag gott om såna, med bl a morotsblast (utmärkt rå som krydda, eller lätt tillagad), rödbetsblad (mycket likt mangold), blomkålsblad, kålrotsblast, och mycket mer...
Japp, han älskar morotblast.
Vore jättetrevligt med recept, Rasmus!
//Linda
Jag trodde bestämt att jag hade svarat här, men tydligen inte. Nåväl, här är ett gäng av mina recept:
Morotsblast: http://vegologi.blogspot.com/2009/09/pesto-pa-blandade-grona-blad.html
http://vegologi.blogspot.com/2011/09/kolonisallad.html
http://vegologi.blogspot.com/2011/09/kramig-morots-och-tomatsas.html
Blomkålsblast:
http://vegologi.blogspot.com/2010/06/farskpotatis-och-belugalinssallad-med.html
http://vegologi.blogspot.com/2010/06/ugnsrostade-sommargronsaker.html
http://vegologi.blogspot.com/2008/07/sallad-p-blomkl-persikor-och-quinoa.html
http://vegologi.blogspot.se/2009/10/soppa-pa-tre-kalsorter.html
Kålrotsblast:
http://vegologi.blogspot.com/2011/09/pasta-med-vitlokssauterad-kalrotsblast.html
http://vegologi.blogspot.com/2011/09/wokad-kalrotsblast-med-nudlar-gurka-och.html
Rödbetsblast:
http://vegologi.blogspot.com/2010/09/rodbets-och-kikartssallad-med-omogna.html
http://vegologi.blogspot.com/2011/09/rodbetspasta-utan-betor.html
Tusen tack för recepten!
//Linda
Skicka en kommentar