10 augusti 2012

Äta luftlök!?!

För ett par tre år sedan såg jag luftlök hemma hos en kollega och tyckte att växten såg jättefestlig ut. Jag fick med mig en lök hem och grävde glatt ner den. Den växte upp och spred sig och nu har jag massor av luftlök. Jag tycker fortfarande att de är coola med sina långa stänglar och lökarna som bildas långt upp i luften för att sedan trilla ner på jorden och bli till nya lökar. Men vad jag ska ha dem till har jag inte haft en aning om. Har inte ens vetat vilken del som är ätlig − om det är stänglarna eller de små lökarna jag ska skörda. Någon som vet? Jag tänker i alla fall testa att skära av de små lökarna och använda dem i matlagningen. Hela smålökar i grytor måste ju se för gulligt ut.

5 kommentarer:

Sabina sa...

Hej!
Jag har också en, som jag inte har ätit på ännu. Men jag fick tipset av henne som jag fick löken av att ha stjälkarna i sallad.
Lycka till med smaken =)
/Sabina

Anonym sa...

Mamma och pappa gjorde syltlök av de små i luften. /Annica

LINDA sa...

Tack för tipsen!
//Linda

Solslätten sa...

Hej! Skulle vilja ha sådana! Kan man få köpa?
Mvh
Anette

Solslätten sa...

Hej! Skulle vilja ha sådana! Kan man få köpa?
Mvh
Anette